StoryEditorOCM
ŠibenikTonči Restović

Šibenski SDP aktivan je posljednjih dana; Sada im je na tapetu Gradski parking: za projekt Poljana Grad će se zadužiti za 60 milijuna kuna, a problem parkiranja neće riješiti

29. studenog 2018. - 17:22

-Gradski parking bi trebao biti zadužen,ne samo za naplatu parkirnih mjesta u gradu, nego i za poboljšanje uvjeta, zadovoljavanje potreba građana za parkiranjem i organiziranje javnog gradskog prijevoza. A, što oni rade? Svi direktori Gradskog parkinga dosad, a pogotovo aktualni, vode firmu tako da čim nestane novaca, uzmu kist u ruke i važ piture i crtaju nova parkirna mjesta, ne poboljšavajući pritom uvjete parkiranja u gradu- ocijenio je čelnik šibenskog SDP-a Tonči Restović na konferenciji za novinare.

Restović je pressicu sazvao na lokaciji bivše Inine benzinske crpke koja je dislocirana iz grada, a na tom je mjestu, prema obećanju gradske vlasti, trebao niknuti urbani park. No, umjesto parka, danas su na tom betonskom trokutu iscrtana tek parkirna mjesta i to za motocikle.

-Mi u SDP-u nemamo nikakav problem s projektom podzemne garaže i uređenja Poljane, ali 60 milijuna kuna zaduženja Grada za parkirna mjesta kojima se problem parkiranja u Šibeniku neće riješiti, ne samo da je glupo, nego i neodgovorno- tvrdi Restović.

Jer, tim projektom je gradska vlast, smatra čelnik GO SDP-a, propustila riješiti veći problem od parkiranja, a to je problem javnog gradskog prijevoza, nabave električnih autobusa i eliminiranja prometa iz gradskog središta, osiguranje kvalitetne usluge prijevoza građanima, a napose umirovljenicima koji, nažalost, sve manje koriste gradski prijevoz.

Nema dugoročnog planiranja, kazao je Restović, pa će se opet nedostatak novca, koji je "ulupan" u Poljanu, rješavati kistom i piturom i obilježavanjem novih parkirnih mjesta po gradu, samo zato što Gradski parking i gradska vlast nemaju nikakav model rješavanja prometa.

- Nesposobnost direktora gradskih poduzeća plaćamo svi mi, građani Šibenika. Ali, ni mi u SDP-u, ni javnost ne smijemo dozvoliti da se na uštrb građana, i iz njihovog džepa, pokrivaju projekti koji nam ne donose nikakvu korist- poručio je predsjednik šibenskog SDP-a.

28. travanj 2024 18:03