StoryEditorOCM
Šibenikfina svotica

Šibenski doček Nove puno skuplji nego kod susjeda: doznajte koliko će vas koštati nastup dviju glazbenih zvijezda

Piše Ana Petrić
6. prosinca 2023. - 13:08
Ovako je bilo na nastupu britanskih legendi Stereo MC‘s na dočeku 2020. godinearhiv/Nikša Stipaničev/Cropix

Parov Stelar i Stereo MC‘s, poznato je, glavne su glazbene zvijezde koje će u sklopu novogodišnjeg vikenda u Šibeniku, 321 FESTA u organizaciji Javne ustanove Tvrđava kulture, na najljepšoj pozornici, ispred UNESCO-ve ljepotice, katedrale sv. Jakova, dobrano rasplesati i ugrijati Šibenčane, ali i turiste i goste koji se za provod u najluđoj noći u godini odluče upravo za Krešimirov grad.

U tri dana na dvije pozornice, Šibenčane očekuje puno plesa i dobre zabave uz provjerene, kako domaće, tako i strane izvođače, a mi smo provjerili koliko je zapravo koštala organizacija trodnevnog dočeka Nove godine, odnosno, kolike će honorare dobiti navedeni izvođači.

- Troškovi organizacije 321 FESTA u novogodišnjem vikendu, u subotu i nedjelju 30. i 31. prosinca, odnosno honorari za izvođače koji će nastupati tih večeri kod katedrale sv. Jakova, iznose 100.000 eura – odgovor je koji nam je pristigao iz šibenske Javne ustanove Tvrđava kulture. Lani je, podsjetimo, Šibenik Novu godinu dočekao uz domaću zvijezdu Idu Prester i bend Lollobrigida te ekscentričnu svjetsku glazbenu ikonu Róisín Murphy, a što je koštalo 75 tisuća eura.

Usporedbe radi, Splićane će u novu, 2024. godinu uvesti reper Grše, Doris Dragović i splitski duo Kuzma & Shaka Zulu. Točna cifra njihova honorara nije poznata, no, iz tvrtke Žnjan, a koja je organizator novogodišnjeg dočeka u Splitu, kazali su kako je planirani proračun ovogodišnjeg dočeka Nove godine na Rivi u visini prošlogodišnjeg, a što je oko 80.000 eura.

Zadrani će Novu godinu dočekati uz taktove Jole, grupe Bolero, Ivice Sikirića Iće te grupe Dilema, grupe Kanela i grupe Rockatansky. Tradicionalni novogodišnji doček organizirat će se na više lokacija, a ukupni troškovi honorara izvođača i produkcije iznose oko 48.500 tisuća eura.

Novogodišnji koncert na dubrovačkom Stradunu održat će, ni više ni manje, nego Zdravko Čolić, a što će Grad Dubrovnik stajati čak 130 tisuća eura. Time je Dubrovnik srušio i rekord, obzirom da je to najveći iznos dosad koji će Grad platiti jednom izvođaču, a ujedno je i najveći iznos dosad koji će biti isplaćen za novogodišnji koncert u cijeloj Hrvatskoj.

26. travanj 2024 01:14