StoryEditorOCM
ŠibenikNeadekvatan prostor

Šibenski Centar za socijalnu skrb radi u lošim uvjetima! Ministrica Murganić došla tražiti pomoć kod gradonačelnika Burića

19. listopada 2017. - 15:53

Prostorne probleme Centra za socijalni rad u Šibeniku, gradska uprava i resorno ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku rješavat će zajednički. Da bismo u ovome sektoru mogli pružati usluge treba nam adekvatan prostor, primjeren toj osjetljivoj službi, ali i sadašnjem, također povijesnom značaju Šibenika, izjavila je ministrica Nada Mrganić uoči šibenskog sastanka iza zatvorenih vrata s gradonačelnikom Željkom Burićem i suradnicima u gradskoj upravi.

Smještaj Centra za socijalni rad koji djeluje na nekoliko neuvjetnih lokacija u gradu bila je glavna tema razgovora koji se odvijao usporedo s konferencijom socijalnih radnika u "Solarisu". Sudjelovanje na tom skupu ministrica Murganić iskoristila je također za službene kontakte s gradskom upravom, navela je. Kako se čulo, na gradonačelniku i službama bit će pronaći odgovarajući prostor koji će ministarstvo preurediti i preuzeti na sebe troškove najamnine. Šibenski primjer nije usamljen, te je solidno opremanje i smještaj u dobre radne prostore centara za socijalnu skrb u cijeloj zemlji jedan od važnijih ciljeva ministarstva, za što su dostupni i fondovi EU, istakla je Nada Murganić.

Hoće li se s nadolaskom zime tzv. vaučeri za "energetski ugrožene građane" proširiti i na ostale energente, osim struje i biti vrjedniji od sadašnjih 200 kuna, bilo je jedno od pitanja novinara.

-Mislim da je skup mjera za pomoć građanima u sustavu socijalne skrbi dobro ustrojen i nitko od korisnika neće biti zakinut. Onima koji se griju na drva pomažu naime lokalne samouprave, a u pogledu dosadašnje vrijednosti vaučera, 200 kuna pokazalo se dovoljnim iznosom, kazala je Murganić. To ne znači da mjeru nećemo dalje proširivati i da sustav neće promptno reagirati tamo gdje se pojave problemi, no trenutačno je ministarstvo zajedno s centrima za socijalni rad najviše usmjereno na adekvatnu pomoć najviše staračkim domaćinstvima u sredinama s krajnje nerazvijenom energetskom infrastrukturom.
-Ima obitelji i samaca koje žive bez plina i struje i trebamo sve učiniti da ih lišimo tako tegobnog života – kazala je ministrica.

08. svibanj 2024 23:39