StoryEditorOCM
Šibenikneće biti problema

Šibenska bolnica spremna je na prihvat pacijenata s koronavirusom: ‘Uredili smo odjele i imamo dovoljno respiratora, nema mjesta panici‘

Piše Toni Perković
20. ožujka 2020. - 11:19

Slijedom upita na našu mail adresu o spremnosti Opće bolnice Šibensko-kninske županije u Šibeniku za prijem pacijenata zaraženih koronavirusom kontaktirali smo ravnateljicu dr. Sanju Jakelić koja nas je izvijestila o trenutnoj situaciji.

- Odjel za zarazne bolesti spreman je za primitak pacijenata s lakšom kliničkom slikom, dok smo Odjel za bolesti uha, grla i nosa pripremili za one s težom kliničkom slikom. Tamo su već sada spremne dvije sobe s po dva respiratora, kaže dr. Jakelić.

- Imamo također spremnu i operacijsku salu, a u funkciji je i soba za provođenje dijalize ukoliko bude osoba zaraženih koronavirusom kojima će biti potrebna, govori.

Dr. Jakelić smiruje javnost i govori da nema potrebe za panikom, bude li više slučajeva, bolnica je dobro opremljena.

- Na Jedinici intenzivnog liječenja imamo još sedam respiratora koje možemo iskoristiti u slučaju nužde. Nadamo se da do toga neće doći, ali smo spremni. Također, što se tiče županije, i u kninskoj bolnici postoje respiratori, tako da zaista nema mjesta panici. Dodajmo tome i regionalni centar koji će biti u Splitu. Uglavnom, Dalmacija je spremna i problema ne bi trebalo biti, uvjerena je Jakelić.

28. travanj 2024 16:26