StoryEditorOCM
ŠibenikPILOT-PROJEKT

Šibenik uvodi kartice s kojima će turisti po povoljnoj cijeni moći obići sve gradske znamenitosti: "City card" - mamac za turiste

8. srpnja 2017. - 15:39

Najkasnije do kraja srpnja, a moguće i prije, Šibenik će, poput drugih turističkih odredišta u Hrvatskoj ali i inozemstvu, dobiti "city card", gradsku turističku karticu koja će turistima omogućiti da po povoljnijoj cijeni posjete sve kulturne znamenitosti grada čije se pojedinačno razgledanje već naplaćuje. Tako će paket-aranžman kulturne ponude za početak sasvim sigurno uključivati posjet Muzeju grada Šibenika, obilazak Tvrđave sv. Mihovila, Tvrđave Barone, a kako najavljuje Dino Karađole, direktor Ureda Turističke zajednice grada Šibenika, i prirodne znamenitosti, odnosno zanimljive sadržaje, konkretno obilazak Nacionalnog parka Krka i posjet Sokolarskom centru Dubrava.

 

- Riječ je o pilot-projektu, zapravo novom turističkom proizvodu kojim ćemo ove godine "osluhnuti" zanimanje turista, a pripremamo ga već nekoliko godina s Igorom Bulatovićem iz tvrtke "Oroundo". Cilj nam je privući goste, i to ne samo one koji su smješteni u gradu Šibeniku, već i goste hotelskih kuća u blizini, kao i one u privatnom smještaju turističkih mjesta u okolici. Kupnjom turističke kartice, a za početak će moći birati između dvodnevne i trodnevne kartice, turistima ćemo osigurati obilazak kulturnih atrakcija uz značajne popuste, ali i mnoge druge pogodnosti, od pristupačnijih cijena u restoranima i agencijama do različitih usluga - kaže Karađole.



Dodaje da će ovog ljeta "city card" u Šibeniku biti u fazi eksperimentalne primjene koja će se, kao što je bio slučaj u Dubrovniku, s vremenom usavršavati i nadograđivati.
- Dubrovnik nam je uzor jer je turistička kartica u tom gradu najbolje "zaživjela" u Hrvatskoj iako je, primjerice, imaju i Zagreb i Rijeka. Naravno da se to nije dogodilo preko noći, već je na tom projektu nekoliko godina radio cijeli tim ljudi. Danas je taj sustav u dubrovačkom slučaju doveden do savršenstva i to nam je ogledni primjer - zaključuje direktor šibenskog TZ-a.

 

Sam Bulatović, čija je tvrtka angažirana na kreiranju mobilne aplikacije koja će služiti kao interaktivni vodič za posjetitelje, naglašava da "Oroundo" trenutno radi na dva projekta, od kojih je jedan dio drugoga.
- Veći projekt je "city card", a manji, koji je njegov sastavni dio, vezan je uz kreiranje digitalnog, odnosno mobilnog vodiča za posjetitelje Gradskog muzeja u Šibeniku, koji je nezaobilazna točka u toj gradskoj turističkoj turi. Muzej, dakle, radi vlastiti vodič kroz svoj postav, kao idući korak u približavanju posjetiteljima. Aplikacija je dio veće kulturne platforme unutar koje se nalazi 400-tinjak muzeja u ovom dijelu Europe, primjerice Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije, Mađarske... tako da će korisnici aplikacije moći vidjeti Šibenik i njegove kulturne sadržaje - zaključio je Bulatović.

07. svibanj 2024 16:21