StoryEditorOCM
ŠibenikHotelijeri trljaju ruke

Šibenik postaje sve popularnija destinacija i zimi: za doček Nove godine u gradu praznog kreveta gotovo da nema!

Piše Toni Veljača
16. prosinca 2023. - 09:55

Ako je suditi prema interesu koji vlada za smještajem, Šibenik pored ljetne destinacije, polako postaje i sve poželjnije odredište na obali za doček Nove godine.

Iako je do najluđe noći u godini ostalo nešto više od dva tjedna, hotelijeri već sada zadovoljno trljaju ruke jer najave pokazuju da praznog kreveta, u hotelima u širem centru grada – ne bi smjelo biti.

Porast noćenja

Kontaktirali smo direktora Turističke zajednice grada Šibenika Dina Karađolu, koji nam je potvrdio kako bi u periodu oko Nove godine najveći hotelsko-turistički kompleks u gradu, “Amadria Park”, mogao nadmašiti lanjske rezultate po broju noćenja.

– Broj rezervacija je dobar – čak i bolji nego lani. Kapaciteti nisu još uvijek ispunjeni do kraja, ali vjerujemo da hoće. Trend je dobar. Očekujemo da će u “Amadria Parku” boraviti najmanje 1000 ljudi – kazuje nam Karađole.

Kako “dišu” privatnici kada su u pitanju rezervacije u posljednjem mjesecu ove godine provjerili smo s nekolicinom hotela u samom centru grada.

– U ovo je vrijeme prošle godine već cijeli hotel bio bukiran za novogodišnju noć, dok trenutno još ima slobodnih smještajnih kapaciteta, za koje se nadamo da će se popuniti – otkriva nam Marko Plavčić, direktor marketinga i komunikacija u hotelu “Jadran”, dodajući kako su u prvoj polovici prosinca ostvarili porast noćenja od 2 posto.

– Sve to zahvaljujući paketima koji su uključivali koncerte na “Božićnom šušuru” i ponude koje nudimo u sklopu naših objekata – dodat će Plavčić.

I dok će neki hoteli, poput “Jadrana”, u prosincu raditi punom parom, drugi su odlučili nauštrb zarade zatvoriti svoja vrata.

image

Šibenik je poželjna destinacija za doček Nove godine

 

Niksa Stipanicev/Hanza Media

– Privremeno smo zatvoreni zbog renovacije – kratko su nam rekli iz hotela “King Krešimir”.

U hotelu “Bellevue”, također su zadovoljni rezervacijama. Kako nam je potvrdila Magda Lakoš Mioč, u dosadašnjem dijelu prosinca zabilježeno je 35 posto zauzetosti hotelskih kapaciteta, što je za osam posto više od protekle godine.

– Za samu Novu godinu trenutno stanje rezervacija je dobro, 70 posto kapaciteta je rezervirano i očekujemo da će se sve smještajne jedinice popuniti – kazala nam je Lakoš Mioč.

Hotelijeri, generalno gledajući, mogu i moraju biti zadovoljni jer se interes za smještajem gotovo pa preslikava drugu godinu zaredom.

Lani su smještajni kapaciteti u ovo vrijeme bili ispunjeni zbog glazbene ikone, irske kantautorice, Róisín Murphy, a ove godine, u velikoj mjeri zbog electro swing pionira Parova Stelara te jednog od najdugovječnijih hip-hop dance electronic sastava – Stereo MC’s, s kojima su Šibenčani, podsjetimo, dočekali i 2020. godinu.

Novogodišnji program, iza kojeg stoji Turistička zajednica grada Šibenika, Javna ustanova Tvrđava kulture te u konačnici sam Grad, očito je i ovoga puta bio pun pogodak. Jedini minus u cijeloj priči je činjenica što će brojni ugostiteljski objekti, ponajprije restorani, prvog dana Nove, biti – zatvoreni.

26. travanj 2024 22:29