StoryEditorOCM
ŠibenikProjekt na kojem se radi godinu dana

Šibenik: Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija vrijedne 47 milijuna kuna

Piše Ante Talijaš
24. srpnja 2017. - 16:43

Ministar zdravstva Milan Kujundžić obišao je u ponedjeljak i prostor Opće bolnice Šibenik na kojem je predviđena izgradnja nove zgrade u kojoj će biti smještena Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija.

Opća bolnica Šibenik, naime, već godinu dana intenzivno radi na ostvarenju ovoga projekta vrijednog 47 milijuna kuna. Projekt obuhvaća izgradnju nove zgrade dnevne bolnice odnosno jednodnevne kirurgije za djelatnost oftalmologije na prostoru sadašnje oftalmološke poliklinike, a dio sredstava biti će financiran od strane  Europskog projekta.. U sklopu ovoga projekta u planu je i kupnja nove magnetske rezonance, kao i izgradnja trafostanice koja je neophodna za rad nove zgrade.

Šibenik će izgradnjom ove jednodnevne bolnice dobiti modernu i kvalitetnu zdravstvenu ustanovu kojoj je svrha što kraći boravak u bolnici sa što kvalitetnijim medicinskim djelovanjem, sofisticiranom dijagnostikom i još sofisticiranijom terapijom. Stimulacijom rada dnevnih bolnica očekuje se poboljšanje kvalitete pristupa liječenja pacijenata, kao i smanjenje dužine trajanja hospitalizacije i približavanje naše bolnice europskim zdravstvenim standardima.
 

04. svibanj 2024 18:50