StoryEditorOCM
ŠibenikDOBAR ODAZIV

Šibenčani od ranog jutra na biralištima. Jedan gospodin nas je sve nasmijao: ‘Tko će se ovdje snaći, a ni naočale nisam ponio...‘

Piše Toni Veljača
17. travnja 2024. - 14:31

- Glasala sam i nadam se da će nam već od sutra biti bolje – kazala nam je jedna Šibenčanka koju smo zatekli na biračkom mjestu u OŠ Brodarica. - vjerujem da će veliki broj ljudi izaći na izbore, jedino tako može doći do promjena – dodala je.

I njene želje donekle su se uslišile. Naime prema prvim podacima DIP-a na birališta je do 11.30 izašlo 750 tisuća birača što je za čak šest posto bolji rezultat u odnosu na prošle parlamentarne izbore održane 2020. godine.

- Parlamentarni izbori se ne propuštaju. Ja, suprug, djeca, svi smo izašli na izbore, to je građanska dužnost – kazala nam je gospođa Ana.

Bilo je i onih što su se jutros očito rano ustali pa se dolaskom na biračko mjesto i nisu baš snašli s glasačkim listovima.

- Pa tko će se ovdje snaći, a ni naočale nisam ponio. Ženo, eno ih autu, molim te donesi mi ih, ništa ne vidim – nasmijao nas je gospodin.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Podsjetimo kako će se na biračkim mjestima moći glasati sve do 19 sati kada će biti objavljeni i rezultati prvih izlaznih anketa. U 21 sat DIP bi trebao objaviti i prve izborne rezultate.

Dobar odaziv jutros smo zatekli i u Krešimirovom domu. Desetak građana strpljivo je čekalo na svoj red.

- Teško hodam, ali nije mi problem. Sjećam se da sam 1991. godine radila na izborima, davno je to bilo – komentirala je starija gospođa.

Razlog za dobar odaziv birača možemo barem donekle pripisati i lijepom, sunčanom vremenu. Izborni dan u Šibeniku prolazi mirno, bez ikakvih ekscesa, pa neka tako i ostane.

 

 

 

28. travanj 2024 06:27