StoryEditorOCM
ŠibenikBanka o uhićenjima

Sanacijska uprava umiruje klijente: Poslujemo uredno i bez ikakvih poteškoća

8. ožujka 2017. - 11:18

Povodom uhićenja Ive Šinka (70), bivšeg predsjednika Uprave Jadranske banke, Marije Trlaja (57), nekadašnje dopredsjednice uprave banke i Mirka Gorete (46), ex člana uprave JABA-e priopćenjem se oglasila i Sanacijska uprava šibenske banke:

- Uhićenja djelatnika Jadranske banke Šibenik osumnjičenih za kaznena djela iz razdoblja kada su obavljali poslove članova Uprave Banke, nemaju apsolutno nikakve veze s provođenjem postupka sanacije kao niti s radom sadašnje niti prethodno imenovane Sanacijske Uprave Banke, priopćile su Nensi Marin, predsjednica Sanacijske uprave i članica Sanacijske uprave Vedrana Šarić.

-Djelatnici osumnjičeni su za kaznena djela u razdoblju kada su vodili poslovanje Banke, a koje je prethodilo otvaranju postupka sanacije nad Bankom 9. listopada 2015. godine. Dosadašnji postupak sanacije u potpunosti se odvija sukladno relevantnoj zakonskoj regulativi te će na isti način biti i dovršen. Sanacijska Uprava kao i sanacijsko tijelo u potpunosti podržavaju nadležna državna tijela u kriminalističkom istraživanju koje provode u suradnji sa Županijskim Državnim odvjetništvom u Šibeniku. Isto tako, napominjemo da Banka uredno i bez ikakvih poteškoća posluje i pruža svoje usluge svim svojim klijentima.’, navodi se u priopćenju koje potpisuju Marin i Šarić.

27. travanj 2024 12:53