StoryEditorOCM
Šibenik‘PELEGRINI’ ZA siromašne

Revolucija na šibenskoj marendaškoj sceni: otkrivamo gdje možete ručati za 3,5 eura!

Piše Zdravko Pilić
15. veljače 2024. - 11:26

 

 

 

 

 

 

Jeste li za porciju pašta-fažola, ili možda junećeg gulaša? Ili biste možda radije punjene paprike, a petkom i ribu, i to lagani brudet od oslića?

image

Kristina Mišić i Branimir Marčić

Niksa Stipanicev/Cropix

Cijena, što bi rekao sir Oliver, prava sitnica – tri i pol eura? A ako ne možete doći, ili vam se ne hoda, onda naručite preko Wolta ili Glova, pa platite još jedan euro dostavu i dobijete vašu porciju toplog dnevnog obroka u papirnatoj porciji na kućnu adresu! Iako zvuči nestvarno, ovakav ugostiteljski lokal, odnosno objekt brze prehrane, uistinu postoji u centru Šibenika već mjesec i pol dana, s jednoznamenkastim cijenama hrane, i još nije propao.

image

Kristina Mišić i Branimir Marčić

Niksa Stipanicev/Cropix

A priča koja iza njega stoji ne može biti luđa – to je prava pravcata poduzetnička storija u američkom stilu koju ne bismo očekivali niti u filmu. Iza imena “B & K Obroci” koji su se smjestio na glavnoj šibenskoj ulici Kralja Zvonimira, ali je ulaz iz Zadarske, na kojoj je adresa, ne stoji naime, nikakva prehrambena multinacionalka koja je odlučila dampinškim cijenama osvojiti tržište, nego Branko (Marčić) i Kristina (Mišić) koji su u Krešimirov grad došli iz Splita, a s ugostiteljstvom i prehranom nemaju nikakve veze.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Šibenskog lista od 15.veljače.

26. travanj 2024 18:22