StoryEditorOCM
Šibenikodržana konferencija

Restović i Slavica uoči sjednice Gradskog vijeća: ‘Aerodrom na Pokrovniku je nepotreban a uzurpaciju gradskog zemljišta u Crnici treba kazniti‘

Piše Toni Veljača
15. lipnja 2023. - 12:04
 Tonci Restovic predsjednik sibenskog SDP-a i Ivan Slavica gradski vijecnik odrzali su press konferenciju na temu nadolazece sjednice Gradskog vijeca. Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Uoči sutrašnje, 14. po redu sjednice Gradskog vijeća koja će se održati u Kući umjetnosti Arsen, u prostorijama SDP-a u Šibeniku konferenciju za medije održali su Tonći Restović, predsjednik šibenskog SDP-a te gradski vijećnik Ivan Slavica (Nova ljevica).

Iskoristio je Restović priliku, te kako kaže, odlučio skrenuti pozornost na nekoliko stvari i odluka koje će se sutra na dnevnom redu pronaći pred gradskim vijećnicima. Jedna od aktualnih tema, koja se u posljednje vrijeme zahuktala je projekt gradnje aerodroma na Pokrovniku.  Sljedeći korak u projektu o kojem se priča više od desetljeća je osnivanje tvrtke „Srce Dalmacije“ čiji osnutak trebaju potvrditi Županijska Skupština Šibensko - kninske županije te Gradska Vijeća gradova koji su dionici projekta, dakle Drniš, Knin, Vodice, Skradin te u konačnici Šibenik.

- Mislim da je gradnja aerodroma na Pokrovniku, pored dva aerodroma koja se nalaze u našoj blizini, dakle Split i Zadar - potpuno suvišna i nepotrebna. Ono što me posebno zanima, a tim više jer se gradnja aerodroma povezuje i s razvojem turizma na području Grada i Županije je što na projekt kažu turističke zajednice. Famoznu ideju o gradnji aerodroma guraju četiri zastupnika iz naše Županije, na čelu sa Zekanovićem, pa me čisto interesira jesu li se konzultirali s turističkim zajednicama i definirali benefite koji bi jedan takav projekt donio – kazuje Restović, te naglašava kako je jedan drugi projekt, ipak važniji od aerodroma na Pokrovniku.

- 20 godina pokušavamo izgraditi brzu cestu Šibenik-Drniš-Knin koja bi povezala unutrašnjost Županije sa Šibenikom. Mislim da je taj prometno-infrastrukturni projekt treba napraviti prije gradnje aerodroma – ističe Restović.

Osvrnuo se prvi čovjek šibenskog SDP-a i na izmijenjenu odluku o načinu prikupljanja komunalnog otpada.

- Svjedoci smo da odvoz i zbrinjavanje otpada u Gradu ne funkcionira. Događa se sada zamjena teza. U fokus se stavljaju zakonski problemi koje u organizaciji prikupljanja ima Zeleni grad. Jasno želim reći da je glavni problem što je odvoz smeća poskupio, a kvaliteta usluge se nije popravila. Drugi pokušaj skretanja pozornosti s problema je priča oko iznajmljivača, kojih u Šibeniku ima puno i koji odvoz otpada plaćaju tri do četiri puta skuplje – jasno će Restović.

Ivan Slavica naglasio je kako će se na sutrašnjoj sjednici ponovno pronaći odluka o ukidanju javnog dobra na gradskom zemljištu u Crnici. Naime, na prošloj sjednici, a na upozorenje Slavice, pročelnik Tihomir Paškov, povukao je prijedlog Odluke o ukidanju javnog dobra za zemljište u Crnici koje se planiralo prodati privatnom vlasniku.

- Prije tri mjeseca ova tema je po prvi put došla na dnevni red, sutra je opet na dnevnom redu. Taj potez me ponukao da osobno odem do Crnice i provjerim što to grad Šibenik prodaje. Kada sam došao na zemljište imao sam što i vidjeti. Netko je upao na gradsko zemljište, poravnao ga, podigao zid, parkirao automobile i podignuo dvije montažne kućice. Pročelnik Paškov i sam mi je potvrdio da se tu radi o čistoj uzurpaciji. Smatram da bi Grad trebao pokazati snagu i autoritet i samim time ispoštovati sve ljude koji su gradili na legalan način ali i odbiti prodaju gradskog zemljišta osobi koja je na nju bez dozvole postavila montažne objekte i poravnala parcelu – zaključio je Slavica. 

 

27. travanj 2024 17:21