StoryEditorOCM
ŠibenikU prizemlju zgrade

Restoran u Palacinu započeo s radom: kuhinja otvorenog tipa, 100 sjedećih mjesta...Evo što je sve studentima na raspolaganju

Piše Šibenski.hr
2. listopada 2023. - 15:31

Danas je prigodno obilježen početak rada restorana Palacin koji se nalazi u sklopu istoimenog studentskog doma. Restoran ima 100 sjedećih mjesta i kuhinju otvorenog tipa, a nalazi se u prizemlju središnje zgrade na adresi Put Bioca 8.

Tako sada šibenski studenti na raspolaganju imaju dva restorana za uslugu prehrane u vrijeme ručka dok će se večera služiti samo u restoranu Palacin gdje se uvodi i ručak nedjeljom. Studentska prehrana u  Šibeniku je organizirana na način da je uključena u sustav X-ica, što znači da se svi studenti koji imaju X-icu mogu hraniti bez obzira na mjesto studiranja. S oba restorana upravlja Studentski centar Šibenik, a ponuda studentskih jela kvalitetom i raznovrsnošću hrane udovoljava prehrambenim normativima koje propisuje nadležno ministarstvo.

Usluga prehrane organizirana je preko linije samoposluživanja, a na dnevnom meniju su u ponudi glavna jela s prilozima, te mogućnost jela po izboru. Studentima se također nude i jednostavni zalogaji, odnosno prehrambeni proizvodi kao što su sendviči, kroasani, bureci, kolači, te napitci poput jogurta, sokova i slično.

27. travanj 2024 14:26