StoryEditorOCM
ŠibenikDEMANTI

Radio Ritam odgovorio na prozivke, podržao ih Nikola Vukošić: ‘Uloga medija je bila ogromna i nezaobilazna...‘

Piše T. V.
16. svibnja 2024. - 15:44
Na redakcijsku adresu pristigao je demanti Radio Ritma koji su se ovim putem osvrnuli na prozivke s Radio Šibenika nakon najave kako će dobiti Plaketu Šibensko-kninske županije zbog osobitog doprinosa u Domovinskom ratu.Tonka Lokas/Cropix

Na redakcijsku adresu pristigao je demanti Radio Ritma koji su se ovim putem osvrnuli na prozivke s Radio Šibenika nakon najave kako će dobiti Plaketu Šibensko-kninske županije zbog osobitog doprinosa u Domovinskom ratu. Uz demanti, Radio Ritam poslao je i izjavu ratnog načelnika Policijske uprave i tadašnjeg prvog čovjeka obrane grada Šibenika Nikole Vukošića.

Demanti Radio Ritma objavljujemo u cijelosti u nastavku.

“Radio Ritam ovogodišnju županijsku Plaketu dobio je zbog višegodišnjeg neprekidnog djelovanja lokalnog radija, osobitog doprinosa u Domovinskom ratu i organiziranja brojnih kulturno-zabavnih, sportskih i humanitarnih događanja na području Šibensko-kninske županije, a ne samo zbog doprinosa u Domovinskom ratu, kako to javnosti bespotrebno sugeriraju kolege s Radio Šibenika.

Na tvrdnju da tijekom Domovinskog rata Radio Ritam nije ni postojao – u ime svih zaposlenika od 1986. godine do danas napominjemo da je nebitno je li riječ o Radio Šubićevcu, Omladinskom radiju ili Radio Ritmu, jer se radi o jednom te istom mediju.

‘Plaketa Radio Ritmu je apsolutno opravdana i ispravna‘

O doprinosu Radio Ritma u Domovinskom ratu najbolje svjedoče njegovi tadašnji zaposlenici i njihovi komentari na društvenim mrežama, slušatelji, a posebice izjava ratnog načelnika Policijske uprave i tadašnjeg prvog čovjeka obrane grada Šibenika, gospodina Nikole Vukošića:

Uloga medija je bila ogromna i nezaobilazna. U to vrijeme mi smo baš dobro surađivali sa svim novinarima, a posebno su ogromnu ulogu odigrali Radio Šibenik, a onda Radio Ritam. Tada se on zvao Omladinski radio i sve važne informacije, čak neke mobilizacije smo mi odrađivali preko Radio Ritma, Omladinskog radija. Kada su bili raketirani repetitori na našem području ostali smo bez mogućnosti slanja informacija koje smo trebali slati u javnost i onda je došao Mišo Bijelić na tu ideju i ponudio se da će on na neboderu pored policije zvanog Dedinje složiti jedan repetitor.

I tako je to on napravio i mislim da smo dali struju iz policijske postaje da se to riješi i stavi u funkciju. Koliko me sjećanje služi tih narednih nekoliko dana i Radio Šibenik je koristio taj repetitor, preko njega su se odvijale daljnje njihove djelatnosti. Mi nismo ni znali da on ima taj repetitor u rezervi. Tako da je to bila njegova ideja i u to vrijeme bila je to jedna izvrsna stvar. Da nije bilo toga te naredne dane bila bi šutnja. Ne bi bilo ničega tako da je to tada bila sigurno jedna baš super, dobra ideja i dobra stvar odrađena u maksimalno kratkom vremenu. Zaboravio sam još nešto reći, baš kad je bila ta montaža i kad je došao sa svojim momcima montirati, onda sam mu ponudio i dao Ivicu Kostanića ispred policije da bude gore prisutan na neboderu kad se to radilo.

Ne osporavajući bilo čiji doprinos u Domovinskom ratu, žao nam je što uopće o svemu navedenom raspravljamo.

Svim kolegama i nadalje želimo puno uspjeha u daljnjem radu", stoji u demantiju kojeg potpisuju djelatnici Radio Ritma i direktor Mišo Bijelić.

 

01. lipanj 2024 11:52