StoryEditorOCM
ŠibenikPrginov NCP- RBŠ u stečajnom postupku

Račun bio u neprekidnoj blokadi 231 dan

17. siječnja 2017. - 15:56

Otvoren je stečajni postupak nad NCP – Remontnim brodogradilištem Šibenik. Za stečajnog upravitelja Trgovački sud u Zadru imenovao je Milana Barišu Obradovića iz Svete Nedelje.

Svi vjerovnici imaju rok od 60 dana da prijave svoje tražbine stečajnom upravitelju, a ročište za ispitivanje prijavljenih tražbina i izvještajno ročište održat će se 11. travnja kod Trgovačkog suda u Zadru, Stalna služba Šibenik. Prijedlog za otvaranje stečaja nad NCP – RBŠ - om sudu je dostavila FINA još 10. svibnja 2016. zbog neprekidne blokade računa od 231 dan, na kojem je tada bilo 8,225 milijuna kuna nepodmirenih potraživanja.

- Najprije treba napraviti snimak postojećeg stanja, pogledati svu raspoloživu dokumentaciju, popis imovine, popis obveza kako prema zaposlenicima, tako prema svim ostalim vjerovnicima, te porazgovarati s dosadašnjom upravom tvrtke, kako bi se što kvalitetnije pripremili za izvještajno ročište – kazao nam je Milan Bariša Obradović koji tek čeka da mu poštom stigne rješenje o imenovanju za stečajnog upravitelja šibenskog 'remonta'.

30. travanj 2024 10:30