StoryEditorOCM
ŠibenikRadionice u Urbanom centru

Pučkoškolci, naučite napraviti jednostavne prototipove i 3D modele

26. siječnja 2017. - 14:19

Poslije kratke stanke za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika, radionice se ponovno vraćaju u Urbani centar. U organizaciji Grada Šibenika 6. veljače započinju Arduino radionice, koje će voditi profesor računarstva Hrvoje Duvančić.

Arduino predstavlja otvorenu računarsku i softversku platformu za izradu prototipova. Polaznici će se na ovim radionicama upoznati s osnovama elektronike, osnovnim tehnikama programiranja mikrokontrolera te izradom jednostavnih prototipova. Sva oprema i literatura, koja će se upotrebljavati na radionicama, inače je dostupna bilo kome kod kuće.

Arduino radionice namijenjene su osnovnoškolskom uzrastu, u dobi od 11 do 14 godina. Održavat će se ponedjeljkom u jutarnjem (9 sati) i popodnevnom terminu (15.30 sati).

Samo dan poslije, 7. veljače počinju i 3D radionice.  Na njima će djeca učiti osnove 3D printanja i skeniranja. Korištenjem aplikacije "Tinkercad“ na radionicama će se izrađivati 3D modeli, koji će se, potom, pripremati za printanje.

Voditelj radionice bit će stručnjak za informatičke tehnologije Tomislav Lokas. Radionice će se održavati utorkom i četvrtkom u jutarnjem (9 sati) i popodnevnom terminu (17 sati), a trajat će ukupno četiri tjedna.       

Na Arduino i 3D radionice možete se prijaviti na brojeve telefona 022/331 624 i(li) 022/310 855.  Sve dodatne informacije možete dobiti na facebook stranici Urbanog centra facebook.com/ucsibenik/, našim službenim web-stranicama ili e-mail adresi ui@ucsibenik.hr.

Prijavite se, sudjelujte i naučite! 
 

07. svibanj 2024 23:45