StoryEditorOCM
ŠibenikŠIBENSKA MEGAINVESTICIJA

Provjerili smo što je s projektom njemačkog ‘Valis Solarisa’: natječaj za zemljište kasni, ali bit će, ima vremena...

Piše Davorka Blažević
18. siječnja 2024. - 19:31

S puno pompe, medijske promocije i velikih očekivanja Grad Šibenik je sklopio sporazum s tvrtkom “Valis Solaris” i ušao u nikad pretenciozniji projekt, koji najavljuje u zoni Podi investicije u visini od oko pet milijardi eura. Radi se o izgradnji čak sedam pogona u kojima bi, navodno, radilo nevjerojatnih pet tisuća radnika. No to sve već znamo. Ali ono što ne znamo jest zašto još nije raspisan natječaj za kupnju zemljišta u zoni Podi, u vlasništvu Grada, a po hodogramu aktivnosti u provedbi projekta to se trebalo dogoditi prije desetak dana. Što je uzrok kašnjenju?

A dok čekamo odgovor na to pitanje od pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Tihomira Paškova, svjedočimo javnoj polemici oko ovoga kontroverznog megaprojekta, koja i dalje ne prestaje.

– Osjećamo dužnost da građanima Šibenika i cijele županije demistificiramo određene teme i ukažemo na apsurdnosti koje su nusprodukt HDZ-ove PR mašinerije, a koja ovih dana funkcionira na principu “bubne i ostane živ”. Posebno me razveselila vijest da će se na Konjevratima graditi staza za Formulu 1, valjda blizu aerodroma na Pokrovniku. Tako da i mi u DP-u moramo obećati izgradnju svemirskog centra poput onog u Houstonu negdje na Pakovu Selu – tim riječima obratio se početkom tjedna s konferencije za novinare Ive Ćaleta Car, šef Domovinskog pokreta u Šibensko-kninskoj županiji, zapravo ironizirajući poplavu megaprojekata koji se najavljuju u Šibeniku ususret izborima.

Cijeli tekst pričitajte u tiskanom izdanju Šibenskog lista!

27. travanj 2024 14:53