StoryEditorOCM
Šibeniksvi su pozvani

Pridružite se mladim šibenskim volonterima i njihovim kolegama iz Europe: ove nedjelje u uvali Minerska velika akcija sadnje stabala!

Piše Šibenski.hr
11. studenog 2021. - 18:04
Ove nedjelje s početkom u 10:30 održat će se akcija sadnje stabala u uvali MinerskaUdruga ‘Mladi u EU‘

Udruga mladih ''Mladi u EU'' trenutno provodi posljednji u nizu volonterskih projekata u sklopu trogodišnjeg volonterskog projekta. U protekle tri godine na različitim volonterskim aktivnostima sudjelovalo je preko 60 volontera iz Hrvatske i inozemstva.

Trenutno se u Šibeniku, zajedno s lokalnim volonterima, nalaze i volonteri iz šest europskih zemalja. Tijekom dva tjedna koliko je predviđeno trajanje volonterskih aktivnosti, oni će kroz akcije čišćenja i sadnju stabala promovirati  volonterizam, uključivanje u jačanje lokalne zajednice i brigu za okoliš

U proteklim danima čistili su prostor bivše tvornice TEF, Martinsku te su krenuli sa pripremnim radnjama za sadnju stabala u uvali Minerska. Ovim putem još jednom bi pozvali zainteresirane građane da se odazovu te da se u nedjelju u 10.30 sati priključe akciji sadnje stabala. Navedena akcija biti će provedena u uvali Minerska.

Navedeni projekt provodi udruga mladih ''Mladi u EU'' u suradnji s JU ''Priroda'' Šibensko-kninske županije, JU Tvrđava kulture Šibenik i Zeleni grad d.o.o. Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije ''Europske snage solidarnosti''.

06. svibanj 2024 02:13