StoryEditorOCM
ŠibenikDobra prigoda

Postojeća lista prvenstva je istekla, sastavlja se nova: Želite li u Šibeniku kupiti POS-ov stan javite se u roku 30 dana

Piše šibenski.hr
9. prosinca 2020. - 10:03

Grad Šibenik je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Šibenika.

Postojeća lista redoslijeda prvenstva je istekla 16. studenog 2020.godine i zbog promjene odredbi Pravilnika važenje iste nije produženo, što znači da će se temeljem ovog javnog poziva formirati nova lista redoslijeda prvenstva.

Podsjetimo, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretnina (APN) dobila je građevinsku dozvolu za gradnju 127 stanova kroz program društveno poticane stanogradnje (POS) na Biocima.

Pravo sudjelovanja u postupku natjecanja za stambene kvadrate imaju hrvatski državljani s neprekidnim prebivalištem na području Grada Šibenika u trajanju od najmanje jednu godinu neprekidno ili koji imaju zaključen radni odnos s poslodavcem koji obavlja djelatnost na području Grada Šibenika s tim da svoj rad obavlja u Gradu Šibeniku najmanje jednu godinu neprekidno te u trenutku podnošenja zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području Grada Šibenika.

Podnositelji zahtjeva i članovi njegovog obiteljskog domaćinstva ne smiju biti vlasnici odgovarajuće kuće ili stana odnosno kuće-stana za odmor na području Republike Hrvatske te moraju biti kreditno sposobni ukoliko stan namjeravaju kupiti posredstvom kredita poslovne banke. 

Javnim pozivom precizirani su i kriteriji za bodovanje na listi prvenstva, pa će se tako cijeniti uvjeti stanovanja, stambeni status, vrijeme prebivanja na području Grada Šibenika, broj djece predškolske dobi i djece na redovnom školovanju, školska sprema podnositelja zahtjeva, sudjelovanje u Domovìnskom ratu te uvrštenje na prethodnoj konačnoj Listi reda prvenstva podnositelja zahtjeva ili njegovog bračnog druga.

Zahtjev  za kupnju stana iz programa društveno poticane stanogradnje može se podnijeti u roku od 30 dana od dana objave javnog poziva.

26. travanj 2024 23:09