StoryEditorOCM
ŠibenikNoćas akcija kontrole prometa

Policija će provjeravati  mlade vozače: ne sjedajte za volan budete li od 23 do 5 sati pod utjecajem alkohola ili droga<br />  

Piše šibenski.hr
13. travnja 2019. - 19:16

Noćas, s 14. na 15. travnja, između 23 i 5 sati na području PU šibensko-kninske provodit će se ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanju prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača, obavijstili su iz šibenske policije još jučer.

Navode da će tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

- Na nužnost ovakvih ciljanih akcija u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji prema kojima su u proteklom mjesecu zabilježene 4 prometne nesreće koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola od kojih su dvije takve prometne nesreće skrivili mladi vozači. Osim toga zabilježen je znatan porast prometnih nesreća koje su uzrokovali mladi vozači kojih je u ožujku zabilježeno 10, od kojih 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Bitno je napomenuti da bilježimo i znatan broj prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju kojih je u prva tri mjeseca zabilježeno ukupno 280, što upućuje na činjenicu da i pored čestih i ciljanih preventivno-represivnih akcija i upozorenja, bilježimo znatan broj vozača koji u alkoholiziranom stanju upravljaju vozilima, – poručuju iz PU Šibensko kninske te upozoravaju vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i da ne koriste mobitele tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.

 

02. svibanj 2024 23:39