StoryEditorOCM
Šibeniksportaši konačno dočekali

Otkako je izgrađena najmlađa šibenska škola muku muči s dvoranom: Grad ulaže u novi parket, krov i tribine

Piše A.P.
22. studenog 2022. - 13:47

Najmlađa šibenska osnovna škola, OŠ Meterize, već godinama muku muči sa problematičnom sportskom dvoranom. Naime, od 2013. godine, kada je škola izgrađena u dvorani je podloga koja se pokazala pretvrdom za bavljenje sportom, kako polaznika škole, tako i članova sportskih klubova koji dvoranu koriste u predvečernjim i večernjim satima ili vikendom. Također, ravni krov dvorane često prokišnjava, a tribine su praktički nefunkcionalne. Školska zgrada otpočetka je bila nekvalitetno izvedena, i naknadno popravljana uz silna natezanja s izvođačem radova. Pojavile su se pukotine u zidu, a jednom je jaka bura čak otpuhala dio specijalne gumirane presvlake s krova.

Prijavom na ‘‘Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini‘‘, kojeg je Ministarstvo turizma i sporta raspisalo prošle godine, Gradu Šibeniku je za opremanje i obnavljanje sportske dvorane osnovne škole Meterize dodijeljeno 804.644 kuna bespovratnih sredstava, čime su se stekli preduvjeti da se krene s ovom, pogotovo u sportskim krugovima, dugo očekivanom investicijom. Procijenjena vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 1,49 milijuna kuna s PDV-om, a očekivano vrijeme završetka radova je kraj veljače iduće godine.

- U dvorani nas zapravo čekaju dvije vrste radova; prvo treba sanirati krov dvorane površine nekih 1300 kvadrata koji prokišnjava, s obzirom na to da želimo postaviti visoko vrijedan parket u zamjenu za sadašnji. Drugi dio radova uključuje tribine na izvlačenje koje se mogu koristiti samo ako se ne koristi trodijelnost dvorane, odnosno ako se dvorana planirano pregradi na dva ili tri dijela, za više korisnika istovremeno, one su nefunkcionalne. Javna nabava je u tijeku, tražimo izvođače radova te smo u fazi izbora tvrtke za saniranje krova s čim krećemo što prije. Dvoranu osim polaznika OŠ Meterize, koristi i nekolicina šibenskih sportskih klubova te se u njoj održavaju treninzi rukometa, malog nogometa i košarke. Stoga želimo da to bude suvremena trodijelna sportska dvorana, pogodna i prikladna za razvoj šibenskog sporta – ističe zamjenik gradonačelnika, Danijel Mileta.

Dogradonačelnik kaže kako je intencija da se radovi izvrše za vrijeme praznika, kako osnovnoškolci ne bi gubili satove tjelesne nastave. Ravnateljica škole, Margit Vrbičić, ističe kako im sanacija krova neće toliko ometati održavanje nastave dok bi ostali radovi mogli, pa se nada što skorijem dovršenju cijelog projekta.

-Ako radovi ne budu gotovi za vrijeme praznika, jer ipak nije sve u našim rukama, onda ćemo se svi strpjeti koji tjedan kako bismo dobili jedno zaista funkcionalno i dugoročno rješenje – zaključno će Mileta.

28. travanj 2024 17:55