StoryEditorOCM
ŠibenikADIO, ŠJOR VLADE

Otišao je jedan od najpoznatijih šibenskih ‘tičara‘, osnivač Društva za zaštitu i uzgoj ptica Šibenik i uspješan uzgajivač šampionskih kanarinaca

Piše šibenski.hr
28. studenog 2023. - 19:45

Otišao je još jedan iz plejade poznatih Šibenčana, Vlatko Antunac, koji je, kako stoji u šoneti, ‘mirno usnuo‘ u 89. godini života. Šjor Vlade, kako su ga zvali svi oni koji su ga poznavali, bio je jedan od najpoznatijih šibenskih ‘tičara‘, uzgajivača kanarinaca, dugogodišnji član Društva za uzgoj i zaštitu ptica grada Šibenika, jedan od njegovih osnivača i najuspješnijih natjecatelja. Kako se sam nedavno prisjetio, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, uzgojio je pet državnih šampiona u pet različitih rasa, a najuspješniji je bio u uzgoju ‘Njemačkog s kapom‘, s kojim je 1990. godine na Svjetskoj izložbi u Splitu, osvojio i zlatnu medalju.

Svojim je sugrađanima najpoznatiji kao dugogodišnji vozač medicinske Hitne pomoći, što je bilo radno mjesto s kojeg je otišao u mirovinu. Dobro zdravlje, vedar i optimističan duh nije ga napuštao sve do zadnjih dana. Tako je ostalo zabilježeno da je 2015. godine nastupio na šibenskoj utrci karića ‘Tri bogena‘ kao najstariji natjecatelj, u devetom desetljeću života, s 81 godinom u životnom kalendaru. Adio, šjor Vlade.

30. travanj 2024 06:32