StoryEditorOCM
Šibenik‘odrišili kesu‘

Moglo je to i bolje! Pitali smo gradske i županijske tvrtke kolike će božićnice dobiti zaposleni, evo koje su cifre

Piše Ana Petrić
8. prosinca 2023. - 18:26

Prosinac je mjesec darivanja, a u tom će duhu i ove godine šibenske gradske i županijske tvrtke svoje zaposlenike obradovati isplatom božićnica i darova za djecu. U kolikom iznosu i jesu li ih bitno promijenili u odnosu na prošlogodišnje, upitali smo uprave nekolicine firmi u nadležnosti Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika.

Tako će šibenski ‘Gradski parking‘ za svoje djelatnike ove godine isplatiti božićnicu u iznosu od 293,62 eura, dok je lani božićnica iznosila 1.700 kuna, odnosno, 225,63 eura.

- Istodobno, Gradski parking d.o.o. će isplatiti svojim djelatnicima dar za dijete u iznosu od 100 eura po djetetu, koliko je iznosio i lani. Gradski parking na ovaj način želi svojim djelatnicima dati dodatni motiv i stimulans da svojim radom ponovno doprinesu ostvarenju rekordnih rezultata tvrtke te da provedu nadolazeće blagdane u miru i veselju – odgovor je koji nam je pristigao iz te tvrtke.

Trgovačko društvo Vodovod i odvodnja Šibenik, svoje će zaposlenike ove godine obradovati s božićnicom u istom iznosu kao i lani, a to je sa 2000 kuna, odnosno 265,45 eura.

- Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik sukladno svojim unutarnjim Pravilnicima slijedi odluku Osnivača, Grada Šibenika o visini božićnice koja se isplaćuje radnicima. Prošle godine osigurana su sredstva u visini 1.750.00 kn/232.37 eura za svakog zaposlenika, dok će u ovoj godini taj iznos iznositi 300 eura – priopćeno nam je na redakcijski mail iz Tvrđave kulture.

Županijska Javna ustanova Priroda, u 2022. godini svojim je radnicima isplatila prigodne nagrade u obliku božićnice u iznosu od 1500 kuna, odnosno 199 eura, a ove će godine biti nešto ‘šire‘ ruke, pa će tako svoje zaposlenike nagraditi sa 250 eura božićnice.

Nadalje, Javna ustanova Nacionalni park Krka u prosincu prošle godine svojim je zaposlenicima isplatila dar za sv. Nikolu u iznosu od 100 eura po djetetu do 15 godina starosti i božićnicu u iznosu od 232,26 eura, a isti će im iznosi na tekućim računima biti isplaćeni i ove godine.

- U 2022. godini isplatili smo prigodnu nagradu za Božić u iznosu od 1500 kuna ili 199 eura i dar za djecu u iznosu od 750 kuna/99 eura. Ove godine planiramo isplatiti radnicima prigodnu nagradu za Božić u iznosu 296 eura i dar za djecu u iznosu od 132 eura – kazao nam je Robert Podrug, direktor šibenskog ‘Bikarca‘, a odgovor iz Zelenog grada na isti upit, nismo dobili.

Županijska tvrtka Ceste Šibenik 2022. godine radnicima Društva isplatila je prigodnu nagradu povodom božićnih blagdana u iznosu od 1000 kuna, a ove godine, temeljem Kolektivnog ugovora, planira isplatiti božićnicu u iznosu od 233,62 eura te dar u naravi, odnosno bon u iznosu od 132,72 eura.

Zaključno, gotovo sva su poduzeća, a kojima smo poslali upit o visini božićnica koje planiraju isplatiti svojim zaposlenicima ove godine, primjetno i dobrano povećali njihove iznose u odnosu na prošlu godinu. Je li razlog tome inflacija, kvalitetan i predan rad njihovih djelatnika ili nešto treće, nije ni bitno. Bitno je da darove u obliku božićnica pametno iskoriste i blagdane provedu u miru i blagostanju.

27. travanj 2024 20:03