StoryEditorOCM
Šibenikza branitelje

Ministar Medved u Šibeniku obišao gradilište Veteranskog centra: pogledajte kako napreduju radovi vrijedni 68 milijuna kuna

Piše Hina, Šibenski.hr
30. ožujka 2021. - 17:08

Ministar branitelja Tomo Medved danas je obišao gradilište Veteranskog centra u Šibeniku. Društvo su mu pravili stranačke kolege šibenski gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk.

- S Veteranskim centrom u Šibeniku smo danas daleko ispred postavljenih rokova. To me raduje. Vjerujem da tu radost dijele i hrvatski branitelji. Šibenik je grad koji je zaslužio ovakav objekt. Naša Vlada je cijelo vrijeme naglašavala važnost odgovornog pristupa ovakvim projektima te povlačenju sredstava iz Europske unije, a za ovaj centar povučeno je 85 posto ukupnog iznosa.

Ovaj centar sa svim svojim sadržajima pružat će uslugu kakvu hrvatski branitelji zaslužuju. Ovo je snažan iskorak u osmišljavanju i organiziranju programa i mjera potpore hrvatskim braniteljima - kazao je ministar Medved.

Podsjetimo, Veteranski centar u Šibeniku imat će 142 ležaja te će moći primiti oko 2500 korisnika godišnje.  Izgradnja će koštati nešto više od 68 milijuna kuna, a trebao bi biti otvoren u kolovozu 2021. godine.

Centar se gradi kroz projekt koji u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020." provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Osim u Šibeniku, veteranski centri se grade i u Daruvaru, Sinju i Petrinji.

28. travanj 2024 13:33