StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenski studenti na sendvičima, bureku i kolačima

Ma nije problem – preživjet ćemo!(FOTO)

Piše Katarina Rudan
10. siječnja 2017. - 16:25

Studenti šibenskog Veleučilišta i Studija energetike koji se hrane u menzi Studentskog centra na Beldekinu i danas su bez toplog, kuhanog obroka. Tako će, a lijepo to piše i na obavijesti na ulaznim vratima i po zidovima restorana, biti sve dok se ne otkloni kvar na vodovodnim cijevima. Voda u tim cijevima je zbog niske temperature i dalje smrznuta. A što će biti kad živa skoči iznad nule i počne otapanje, tek će se vidjeti. No, prema izrazima lica i raspoloženju studenta koje smo zatekli u restoranu – nema frke! Na "iksicu" mogu uzeti sendvič, burek, kolače, sok i druge sitnice.
- Ma nije problem, preživjet ćemo! Skupimo se, odemo do trgovine, kupimo nešto i skuhamo kod prijatelja koji žive u iznajmljenim stanovima, pošto smo mi u Studentskom domu. Evo, jučer smo kuhali, rekla nam je studentica Iva iz Đakova, koja je došla nešto pojesti s prijateljima iz doma – Filipom iz Zagreba, Antonelom iz Omiša i Zrinkom iz Knina. Veselom društvu sa sendvičem u ruci pridružio se i Alen iz Hrvatske Kostajnice. Inače, redovni su korisnici usluga studentskog restorana i gotovo uglas rekoše da je hrana odlična. Nisu zabrinuti zbog novonastale situacije koju je nametnula "viša sila". Uostalom kako nam veselo rekoše:
- I ovo je dio studentskg života, pomalo je zabavno. Sigurno ćemo se jednog dana rado sjetiti hladnoće u Šibeniku, menze i zamrznute vode.

23. svibanj 2024 12:53