StoryEditorOCM
ŠibenikSa 40 na 150 eura

Loša vijest za brojne Šibenčane koji zarađuju iznajmljivanjem apartmana. Od Nove godine čeka ih enormno poskupljenje

Piše Toni Veljača
7. studenog 2023. - 13:55

Grad Šibenik uputio je u proceduru javnog savjetovanja drugu izmjenu i dopunu Odluke o paušalnom porezu za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu, a koja bi na snagu trebala nastupiti 1. siječnja 2024. godine.

Tako se prijedlogom Odluke propisuje povećanje postojeće visine paušalnog poreza te izjednačavanje iznosa po vrstama paušalnog poreza ovisno o turističkim razredima koji su određeni ovisno o razvijenosti i dostupnosti turističke infrastrukture, a koji se ne mijenjaju.

Poskupljenje paušalnog poreza najviše će osjetiti iznajmljivači iz Šibenika, Brodarice, Krapnja, Zlarina, Grebaštice i Žaborića, koji su do sada paušalni porez po krevetu plaćali 300 kuna, odnosno 40 eura. Za smještajnu jedinicu u kampu ili robinzonski turizam, paušalni porez im je iznosio 350 kuna, odnosno 46 eura.

Novim prijedlogom, paušalni porez bi im tako poskupio na 150 eura, dakle tri i pol puta više.

Dodajmo i kako paušalni porez za Dubravu kod Šibenika, Jadrtovac, Kaprije, Lozovac, Raslinu, Zaton i Žirje raste na 105 eura, a u naseljima Boraja, Brnjica, Čvrljevo, Danilo, Danilo Biranj, Danilo Kraljice, Donje Polje, Goriš, Gradina, Konjevrate, Lepenica, Mravnica, Perković, Podine, Radonić, Sitno Donje, Slivno, Vrpolje i Vrsno paušal po krevetu ili smještajnoj jedinici u kampu poskupljuje na 75 eura.

28. travanj 2024 03:37