StoryEditorOCM
ŠibenikIznenađenje dana u Sitnome (foto)

Kršne Sitnjanke i sitnjanske neviste potezale konop na fešti užežin sv. Jure, seoskoga patrona

24. travnja 2017. - 13:09

Prvi put okupili su se Sitnjani na Borovinama u čast sv. Jure, svoga nebeskog zaštitnika i ogledali se u malom nogometu, ali i starinskim igrama, poput bacanja kamena s ramena i potezanju konopa. Častili su oni svoga sveca oduvijek, ali nikad ovako kao jučer, dan uoči njegova spomendana, pišu nam iz organizacijskoga tima Sitnog – kako se potpisuju ne navodeći nikog imenom - oduševljeni što se na Borovinama skupilo 300-tinjak mještana, suglasnih da s ovakvim susretima treba i ubuduće nastaviti.

-Najveći interes izazvala je utakmica veterana u nogometu u kojem se dobio pobjednik tek nakon tri kruga izvođenja penala, pišu organizatori, navodeći da je iznenađenje dana bilo potezanje konopa u ženskoj konkurenciji između sitnjanskih cura i kršnih nevista sela Sitnoga. Susret je završen dječjim potezanjem konopa, a cijela je fešta potrajala dugo u noć.

Organizatori se zahvaljuju svim sponzorima i mještanima bez čijih priloga ovaj susret ne bi bio moguć, a to su: Skelin Mont, Grad Šibenik, Gradski parking, Općina Prgomet, TO Sitnica, Caffe Bar Frenky, Caffe Bar Nina, Bute d.o.o, Pekara Hrstić, te Ive Dražić Bili, LM Plin, AWT Internacional d.o.o, i Knjigovodstveni servis Jagoda H.  
 

27. travanj 2024 17:40