StoryEditorOCM
ŠibenikTuristički djelatnici s direktorom HTZ

Kristijan Staničić: Postižete izuzetne rezultate i vjerujem da će se turistički razvoj vaše županije nastaviti

Piše Katarina Rudan
31. kolovoza 2017. - 14:48


Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić sastao se danas u Šibeniku  s vijećnicima županijske TZ-e, direktorima većih turističkih zajednica s područja županije, te predstavnicima većih turističkih tvrtki.

Na sastanku se razgovaralo – rečeno je novinarima nakon završetka sastanaka – o kretanjima u turizmu na području županije, mogućnostima i smjernicama daljnjeg razvoja. Na konferenciji za novinare, uz direktora Glavnog ureda Staničića, bili su domaćini župan Goran Pauk, po funkciji predsjednik županijske TZ-e i direktorica ureda Željama Šikić.

- Razgovarali smo otvoreno i konstruktivno o turističkim temama važnim za ovu županiju i grad Šibenik, koji po svojim pokazateljima ove godine također ostvaruje izuzetno dobre turističke rezultate po broju dolazaka i noćenja. Ova županija raspolaže s vrijednim turističkim resursima, od dva nacionalna parka do UNESC-ove baštine, te gastronomsku priču.

Uz ostalo naglasak je bio na nautičkom turizmu u kojem je Šibensko-kninska županija predvodnik nautičkog prometa u RH-a. Nazočne sam upoznao i sa aktivnostima Glavnog ureda HTZ-a koje su u tijeku. Naglasak je na dva javna poziva koji su objavljeni prije desetak dana - poziv za udruženo oglašavanje i javni poziv za strateške projekte.

Naš cilj ove godine je na vrijeme pripremiti aktivnosti za 2018.godinu, te povećati avio promet u Hrvatsku, jer ćemo na taj način pridonijeti produženju turističke sezone i – normalno - udruženim snagama kvalitetnije se oglašavati i promovirati na svjetskom turističkom tržištu, rekao je Staničić, te dodao kako vjeruje da će se turistički razvoj županije i dalje nastaviti.

Župan Pauk je istaknuo da se u županiji postižu izuzetno dobri turistički rezultati.

- Do danas je na području naše županije ostvareno oko 6.000.000 noćenja, a lani smo toliki broj noćenja ostvarili tek krajem listopada. Na dnevnoj bazi to je oko 50.000 noćenja, rekao je Pauk i dodao da prostora za razvoj ima, posebno u segmentu ruralnog turizma što će pridonijeti produžetku turističke sezone, te da nema govora o "zagušenosti" turistima.

Direktorica Željana Šikić istaknula je da Županijska TZ-e, osim na razvoju novih turističkih proizvoda za aktivni odmor, posebno radi na razvoju kulturnog turizma.
- U tom smislu u pripremi su nove marketinške aktivnosti za promoviranje kulturnog turizma, uključujući obnovljene šibenske tvrđave i – naravno – tvrđavu sv. Nikole, te ostale kulturno-povijesne lokalitete na području županije. To je specifičan oblik turizma i stoga ga moramo na adekvatan način i prezentirati, rekla je Šikić.

 

07. svibanj 2024 20:56