StoryEditorOCM
ŠibenikLoše vijesti

Koronavirus se probio u starački dom u Šibeniku, zaražena pacijentica iz ‘Cvjetnog doma‘; Načelnik Stožera: Nadamo se da neće biti većeg prodora

Piše šibenski.hr
13. svibnja 2020. - 10:15

Loše vijesti stigle su u srijedu iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske.

- Danas imamo jednu novooboljelu osobu od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije. Riječ je o štićenici Doma za starije i nemoćne osobe „ Cvjetni dom“ Šibenik, a epidemiološki izvidi su u tijeku. S današnjim danom broj oboljelih popeo se na 91, oporavljenih je i dalje 76- kazao je Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

- Dogodilo se ono čega smo se bojali, premda su ravnatelj i osoblje poduzeli sve da na dođe do ulaska koronavirusa u ustanovu. Epidemiolozi će nastojati izdvojiti osobe koje su kontaktirale sa zaraženom i nadamo se da neće biti većeg prodora bolesti u 'Cvjetni dom'- rekao je Blažević u izjavi za Radio Ritam.

Inače, na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split, od kojih su dva na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 27 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1776 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

- Nakon deset dana bez novooboljelih, današnji slučaj potvrđuje da je virus još uvijek prisutan i da se i dalje trebamo pridržavati svih propisanih epidemioloških uputa i mjera, tim više što smo krenuli u treću fazu popuštanja mjera, ukinute su propusnice za kretanje među županijama, dio djece se vratio u vrtiće i škole, trgovine i uslužne djelatnosti rade zato pozivamo građane da i dalje budu odgovorni- apelirao je Blažević.

27. travanj 2024 11:16