StoryEditorOCM
ŠibenikTradicija duga dva desetljeća:

Klapske večeri su dio programa „Dani šibenske baštine“ i predstavljaju dio kulturnog identiteta našeg podneblja

Piše PROMO
27. srpnja 2023. - 09:57

 

Šibenska klapska pjesma danas predstavlja dio kulturnog identiteta našeg podneblja, formira glazbeni ukus i pomaže očuvanju tradicijskih vrijednosti.

Svjesni važnosti očuvanja ove nematerijalne baštine TZ grada Šibenika već više od dva desetljeća organizira klapske večeri  tijekom srpnja, kolovoza i rujna. Koncertom klape More otvorene su  24. Šibenske klapske večeri na Maloj loži (Trg Ivana Pavla II).

Do 21. rujna ove godine održat će se deset klapskih večeri na kojima će nastupiti 13 klapa. Osim klapa svoje će stvaralaštvo tradicionalno predstaviti i šibenski pjesnici. Ove godine „Šibenske klapske večeri“ gostuju na Jadriji – kultnom gradskom kupalištu, gdje će 8. kolovoza koncert održati klapa Žirje i Ivo Pattiera.

Zajedničkim završnim koncertom, 29. rujna na Trgu Republike Hrvatske obilježit će se Dan Grada Šibenika - blagdan sv. Mihovila.

Klapske večeri su dio programa „Dani šibenske baštine“ koji  osim ovog glazbenog dijela, donose zanimljiv program “Tempera na Maloj loži” koji se sastoji od ljetne izložbe slika članica likovne udruge Tempera i mini predstave i kreativne radionice kamišibaj kazališta  za djecu.

 

Dječje radionice i mini predstava inspirirane su motivima iz zbirke pjesama za djecu,  spisateljice Vesne Parun. Nakon mini predstave djeca će uz interakciju s voditeljicom oslikavati vlastitu priču. Radionice su prilagođene djeci od 7 – 9  godina. Početak programa je u 18 sati. Radionice će se održati 03.08. i 17.08. Broj mjesta na radionicama je ograničen, pa požurite s prijavama   na broj mobitela 091 45 000 50 – Dolores (radionice su besplatne). U sklopu baštinskih dana o srijede do petka  (17.00 – 20.30.) na Maloj loži otvoren je i sajam rukotvorina, a u jutarnjim satima otvorena je mala zelena tržnica.

05. lipanj 2024 23:20