StoryEditorOCM
ŠibenikPola stoljeća im je tek

Izložbom u knjižnici počeo slavljenički tjedan Centra Šubićevac; sutra je sportski dan, a završna svečanost idući tjedan na Tvrđavi Barone

4. svibnja 2017. - 15:32


Centar za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ obilježava 50 godina postojanja i rada, a proslava te obljetnice počela je izložbom likovnih radova polaznika Centra koja je otvorena u prizemlju Gradske knjižnice Juraj Šižgorić. Time ujedno počinje i slavljenički tjedan Centra „Šubićevac“ koji se sutra nastavlja sportskim danom.

-Ujutro ćemo ići u veslački klub Krka i gdje će se naša djeca družiti s veslačima tog kluba. Oni će im u brodu pokazati kako se vesla, a nakon toga odlazimo na košarkaško igralište na Baldekinu kod spomenika Draženu Petroviću. S OKK „Dražen Petrović“ polaznici našeg Centra igrat će košarku – objašnjava ravnateljica Branka Bego.

Sljedećeg tjedna bit će održan stručni skup na kojem će predavačica biti i Jasmina Stošić sa zagrebačkog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, a središnja proslava Centra održat će se u petak, 12. svibnja na Tvrđavi Barone.

Šibenski centar u kojem djeca i mladi do 21 godinu s intelektualnim teškoćama pohađaju osnovnu i srednju školu, te u kojem dio polaznika ima smještaj, u zgradi na Šubićevcu otvoren je 1967. godine i do danas djeluje na istoj lokaciji. Trenutačno ga pohađa 170 polaznika iz Šibenika i županije, ali i Zadra, Ploča te Dubrovnika. Osim učionica i kabineta, terapijskih programa i grupa, Centar ima i brojne radionice te svoju zadrugu u kojoj među ostalim suše voće te uzgajaju sadnice raznog povrća.
 

25. travanj 2024 19:56