StoryEditorOCM
ŠibenikPrijem nagrađenih vatrogasaca

Gradonačelnik Željko Burić čestitao Ivanu Cvitanu i Slavenu Kumeru na nesebičnosti i hrabrosti

Piše šibenski.hr
9. svibnja 2017. - 13:31


Gradonačelnik Željko Burić primio je danas nagrađene vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Ivana Cvitana i Slavena Kumeru, zajedno sa zapovjednikom JVP-a Volimirom Miloševićem i njegovim zamjenikom Miroslavom Bilušićem.

- Vaš poziv je zahtjevan, human i izuzetno odgovoran. Tragični događaj na Kornatima kada su izgubljeni životi vaših kolega dodatno je osvijestio trajnu opasnost kojima se izlažu vatrogasci da bi časno obavljali svoj posao. Hvala na nesebičnosti i hrabrosti koju svakodnevno pokazujete“, rekao je gradonačelnik Burić, čestitakići vatrogascima na osvojenom priznanju te im uputio zahvalu na trajnoj zaštiti sigurnosti života naših sugrađana.

Ivan Cvitan i Slaven Kumer su 23. prosinca 2016. spasili trudnicu iz objekta zahvaćenog požarom te su ovim hrabrim činom spasili ljudski život.

Za taj hrabri čin na nedavno održanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice dobili su ovogodišnju zlatnu povelju i plaketu za Najpothvat u vatrogastvu 2016. godine, koju dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Zapovjednik Javne postrojbe Šibenik Volimir Milošević zahvalio je gradonačelniku na primanju te ukazao kako vatrogasci ozbiljno i odgovorno pristupaju svom poslu, štiteći druge osobe, ali i vlastiti život te se kontinuirano educiraju i uvježbavaju da bi polučili kvalitetniji rezultat na terenu.



 

04. svibanj 2024 19:50