StoryEditorOCM
ŠibenikPoziv za nezaposlene

Grad Šibenik financira obrazovanje za voditelja pripreme i provedbe EU projekata<br />  

Piše šibenski.hr
28. kolovoza 2019. - 13:00

U prošloj godini Grad Šibenik je ostvario sredstva u iznosu od 1.254.670 kuna za provedbu projekta „Zajedno u bolje sutra“ s ciljem dodatnog obrazovanja dugotrajno nezaposlenih osoba iz područja informacijskih tehnologija i to: WEB design, CAD specijalist, razvoj mobilnih aplikacija, Java programer te CNC operater, kako bi postali konkurentniji na tržištu rada.

Javni poziv je objavljen 31. listopada 2018. godine na službenim stranicama Grada Šibenika i još uvijek se prikupljaju prijave za sudjelovanje u programima osposobljavanja do popunjenosti.

Naime, uslijed provedbe projektnih aktivnosti, Grad je odlučio pristupiti izmjeni verificiranih programa kako bi se prilagodili stanju na tržištu rada.

Nedostatak osposobljenog radnog kadra za izradu projekata EU fondova na tržištu rada i sve veća potražnja za istim potaknula je uvođenje ovog programa. Cilj je osposobiti polaznike u izradi, praćenju, provedbi i evaluaciji određenog projekta kao i izradi novog EU projekta.

Navedeni programi su besplatni za sve zainteresirane koji ispunjavaju sljedeće uvjete. A uvjeti su da mladi do 29 godina života trebaju biti kontinuirano nezaposleni više od 6 mjeseci, dok osobe starije od 30 godina bi trebale biti kontinuirano nezaposlene više od 12 mjeseci.

Također, u sklopu provedbe projekta, zajedno s programima osposobljavanja, polaznici će proći kroz radionice kojima će osnažiti neke vještine, razviti kreativnost, podići razinu samopoštovanja, povećati komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine, a sve u svrhu smanjenja socijalne isključenosti.

Projekt „Zajedno u bolje sutra“ financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Broj sudionika je ograničen.

Sve informacije o projektu mogu se pronaći na službenim stranicama Grada Šibenika (pod rubrikom Projekti-Projekti u tijeku - Zajedno u bolje sutra ), ili zatražiti na e-mail adresi: kursanjosipa@gmail.com te na broj telefona 095/567-5316.

 

28. travanj 2024 00:23