StoryEditorOCM
ŠibenikHRVOJE ZEKANOVIĆ I NJEGOV TIM ZALAŽU SE ZA BESPLATNE UDŽBENIKE ZA ŠIBENSKE OSNOVCE

' Grad se ne treba izvlačiti na državnu vlast, nego naći novce – ako imamo za sve moramo imati i taj milijun kuna godišnje za kupiti djeci knjige'

10. svibnja 2017. - 15:46

Hrvoje Zekanović i njegov tim založio se da svi šibenski osnovci dobiju besplatne udžbenike, i to veli nije samo predizborno obećanje. ' Dajem jamstvo da ćemo, bez obzira na rezultat na izborima, inzistirati da na prvoj sjednici Gradskog vijeća ova točka bude uvrštena na dnevni red i da grad Šibenik donese takvu odluku. Besplatni udžbinici su nešto o čemu svi u Šibeniku govore 25 godina a još nitko nije napravio, za razliku od mnogih drugih lokalnih sredina u Hrvatskoj koje su svojoj djeci omogućile besplatne knjige. Neki će se izvlačiti da je to pitanje državne vlasti, ali i sami znate da nije. Treba se samo odrediti što vam je u gradu prioritet.' - kazao je Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik i gradonačelnićčki kandidat Hrasta i HKS-a, koji je tiskovnu konferenciju – zajedno sa svojim timom, dogradonačelnicima Nikicom Pendžerom i Valntinom Jurin – održao ispred Osnovne škole Faust Vrančić.
'Koliko bi to koštalo? Pa s obzirom da u OŠ u Šibeniku imamo oko 3,5 tisuće djece, prosječni trošak po djetetu je od tisuću, do tisuću i pol kuna, to bi grad koštalo oko pet milijuna kuna. No, to ne bi bio jednokratan trošak, jer se udžbenici ne mijenjaju svake godine, većž u ciklusima od četiri ili pet godina. Pa bi trošak za gradski proračun godišnje iznosio milijun kuna. Ako je gradu u interesu budućnost, ako su mu u interesu djeca, onda taj taj novac mora naći u proračunu' – kazao je Zekanović.

07. svibanj 2024 03:15