StoryEditorOCM
ŠibenikPrvi korak

Elaborat vrijedan 112 tisuća kuna pokazat će mogućnost premještanja odašiljača sa Tvrđave sv. Ivana

Piše Pripremio: Branimir Periša
24. veljače 2017. - 13:00

Grad Šibenik i Odašiljači i veze d.o.o. potpisali su ugovor o izradi Elaborata o izvedivosti premještanja odašiljača i druge povezane opreme na tvrđavi sv. Ivana.
Elaborat uključuje analizu postojeće pokrivenosti radijskim i televizijskim signalima koje Odašiljači i veze emitiraju s te lokacije, kao i tehnološke podatke prikupljene od svih postojećih zakupnika i korisnika OiV–ovih usluga elektroničkih komunikacija. Elaborat će obuhvatiti i procjenu utjecaja na pokrivenost stanovništva radijskim i televizijskim signalom, te analizu geografske kompatibilnosti potencijalnih zamjenskih lokacija.
-Elaborat bi trebao pokazati konkretne podatke i eventualne mogućnosti premještanja odašiljača s tvrđave sv. Ivana. Prikupljanje podataka potrajat će oko tri mjeseca, nakon čega će se to pitanje riješiti - rekao je Matija Bumbak, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.
Vrijednost ugovora s PDV-om je 112.178 kuna, a izrada Elaborata financirat će se sredstvima Europskog fonda, predviđenim za realizaciju projekta revitalizacije tvrđave sv. Ivana.






 

27. travanj 2024 19:47