StoryEditorOCM
ŠibenikLijep potez

Dobrovoljnim darivateljima krvi dva sata besplatnog parkinga na Poljani

Piše šibenski.hr
23. ožujka 2022. - 09:57

Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik dogovorilo je s Gradskim parkingom Šibenik besplatan parking na Poljani u trajanju od dva sata za sve dobrovoljne darivatelje krvi tijekom mjesečnih akcija darivanja krvi.

- U posljednje vrijeme potrebe za krvi su izrazite, odnosno nedostaje krvi, stoga moramo više poraditi na animiranju novih darivatelja, a da pritom zadržimo i naše višestruke darivatelje krvi. Svaki darivatelj od strateškog je značaja za svaku državu i izuzetno je značajno pri liječenju imati dovoljne zalihe krvi- objasnila je razloge za besplatnim parkingom Tonka Mikulandra, ravnateljica Crvenog križa Šibenik.

Do dogovora i potpisa ugovora je došlo zahvaljujući razumijevanju direktora Gradskog parkinga Šibenik Gorana Bulata i Grada Šibenika uz veliki angažman Paška Rakića, dugogodišnjeg volontera Crvenog križa.

- Darivanje krvi je velik i plemenit čin, a jedna doza krvi može spasiti tri ljudska života. Svi moramo raditi na tome da darivateljima pružimo što lakše uvjete, a jedan od njih je i besplatan parking u podzemnoj garaži na Poljani koja se nalazi niti stotinjak metara od prostorija Crvenog križa- rekao je Bulat.

Akcija darivanja krvi u Šibeniku redovito se odvijaju jednom mjesečno drugi dan u mjesecu, najčešće ponedjeljkom od 9 do 14 sati, a zbog manjih zaliha krvi u posljednje vrijeme akcija se produžuje do 18 sati.

28. travanj 2024 00:51