StoryEditorOCM
ŠibenikOD UVALE ŠKAR

Do Minerske ćemo uskoro novom prometnicom! Županija kreće u realizaciju važnog projekta: ‘Ovo nije nimalo lagan zadatak...‘

Piše T. V.
20. svibnja 2024. - 15:04
Danas je u prostorijama Šibensko-kninske županije održana tiskovna konferencija povodom predaje Ugovora za izgradnju prometnice od uvale Škar do uvale MinerskaŠibensko-kninska županija

Danas je u prostorijama Šibensko-kninske županije održana tiskovna konferencija povodom predaje Ugovora za izgradnju prometnice od uvale Škar do uvale Minerska, u vrijednosti od 294.746,25 eura, kojeg su potpisali uime Šibensko-kninske županije, župan dr. sc. Marko Jelić, a uime tvrtke STIROPOR GRADNJA d.o.o., prokurist Ante Bušić.

Predmet Ugovora za Izgradnju nerazvrstane prometnice na kat. čest. br. 5403/4 K.O. Donje Polje je izgradnja prometnica od uvale Škar do bivše vojarne Minerska u dužini od 388,5 m, koja bi se koristila za pristup uvali Minerska, a na kojoj se trenutačno nalazi makadamski put kojim nije moguć promet autobusima, a osobnim vozilima je otežan u oba smjera.

Ukupna vrijednost radova, s PDV-om, iznosit će 293.746,25 eura.

- Uz pomoć službi Grada Šibenika, Županija je već potrošila 515.000,00 kuna za izvlaštenje prostora i dobivanje građevinske dozvole, što znači da je u izgradnju ove prometnice uloženo puno više od 293.746,25 eura odnosno ukupna vrijednost cijelog ovog zahvata iznosi više od 360 tisuća eura. Zahvaljujući kontinuiranom radu Upravnog odjela za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove i JU „Priroda“, nadograđujemo infrastrukturu i aktivno brinemo o predmetnom području, a ovom prilikom najavljujem još projekata u pripremi - kazao je župan te naglasio da će se izvođač radova, naravno, pridržavati svih strogih uvjeta vezanih uz radove na zaštićenim područjima.

- Ovo je sljedeća faza nakon izgradnje Posjetiteljskog centra „Kanal sv. Ante“.  Kako se nalazimo u UNESCO buffer zoni, radovi moraju biti usklađeni sa zahtjevima konzervatora, a sva projektna dokumentacija u skladu s Akcijskim planom upravljanja posjetiteljima JU „Priroda“ – kazala je ravnateljici JU Priroda Šibensko-kninske županije, Anita Babačić Ajduk te naglasila da će se s radovima krenuti tek nakon turističke sezone.

- Ovo nije nimalo lagan zadatak, niti je ovo izgradnja jedne obične ceste, jer će izvođači radova morati uz cestu presložiti sve suhozide kojima je trenutačno omeđen makadamski put. Radovi bi trebali potrajati 60 dana, ovisno o vremenskim uvjetima – dodala je dr. sc. Sanja Slavica Matešić, službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnika UO za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove.

Izgradnja planirane prometnice omogućila bi dvosmjeran promet automobila te uspješan nastavak projekta „Turistička valorizacija Kanala sv. Ante“.

26. svibanj 2024 17:31