StoryEditorOCM
ŠibenikNEMOJTE PROPUSTITI

Danas u Knjižnici predstavljanje Knjižnice sjemena i Planinarsko-ekološke udruge Stribor

Piše šibenski.hr
17. listopada 2023. - 16:02

U utorak, 17. listopada 2023. u 18:00 sati održat će se predstavljanje Knjižnice sjemena, projekta usmjerenog na razmjenu autohtonih sjemenja, podržavanje održivog razvoja i podizanje svijesti o važnosti brige za naš planet.

Ova inicijativa ne odnosi se samo na razmjenu i sadnju sjemena, već i na stvaranje zajednice strastvenih vrtlara koji će međusobno dijeliti znanje i iskustva o uzgoju i njezi biljaka.

"Pozivamo sve naše sugrađane koji posjeduju autohtono sjeme da nam se pridruže u ovoj inicijativi razmjene. Ovo je prilika da upoznate druge strastvene vrtlare, steknete nova znanja i iskustva, te da zajedno doprinesemo očuvanju okoliša. Ako nemate sjeme za razmjenu, nemojte se brinuti jer vaša strast prema vrtlarenju i prirodi dovoljna je da postanete dio naše zajednice", navode iz Knjižnice.

O projektu će govoriti Melinda Grubišić-Reiter, viši knjižničar, voditelj Matične službe, a predstavljanje organizira Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik.

U 18:30 slijedi predstavljanje Planinarsko-ekološke udruge Stribor o kojoj će govoriti Franka Petković, predsjednica Udruge, i Kristina Dobra, tajnica Udruge.

Događanje organizira Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik u suradnji s Planinarsko-ekološkom udrugom Stribor Šibenik.

01. svibanj 2024 22:44