StoryEditorOCM
Šibenikrasprava u splitu

Burić govorio na Konferenciji o održivom turizmu u Dalmaciji: ‘Na mjestu TEF-a niknut će i luksuzni turistički sadržaji‘

Piše Šibenski.hr
11. studenog 2022. - 14:38

Kako su izvijestili iz Gradske uprave, šibenski gradonačelnik Željko Burić jedan je od panelista na konferenciji na temu "Može li dalmatinski turizam biti održiv", a uz njega sudjeluju još i Ivica Puljak, Branko Dukić i Mate Franković, splitsi, dubrovački i zadarski gradonačelnik.

Burić je tako u svom govoru podsjetio na značajna ulaganja u zaštitu spomeničke i kulturne baštine grada Šibenika, osobito fortifikacijskog sustava,  koja su znatno utjecala na turističke brojke.

- Poznato je da Šibenik ima jednu od najvećih starih gradskih jezgri u kojoj su, ilustracije radi, čak 24 sakralna objekta. To ne znači da su naši gosti usredotočeni isključivo na taj dio grada,  već su,  zahvaljujući  brojnim prirodnim i povijesnim znamenitostima te drugim planskim sadržajima, podjednako prisutni gotovo na cijelom gradskom administrativnom području – rekao je, između ostalog Burić, najavivši skoro raspisivanje međunarodnog natječaja za područje nekadašnjeg TEF-a, na kojemu će svoje mjesto jednim dijelom naći i luksuzni turistički sadržaji.

27. travanj 2024 13:35