StoryEditorOCM
ŠibenikBravo djevojke

Buduće medicinske sestre za štandom "Kamenčića" zajedno s korisnicima udruge koja skrbi o osobama s intelektualnim teškoćama

Piše Katarina Rudan
5. travnja 2017. - 15:15


Učenice Medicinske škole Šibenik priskočile su u pomoć članicama Udruge "Kamenčić", koja skrbi o osobama s intelektualnim teškoćama i najtežim oblicima invaliditeta, u prodaji uskrsnih proizvoda. Na štandu, kod Hrvatskog narodnog kazališta, "zajedničkim snagama" prolaznicima nude prigodne uskrsne poklone koje su mjesecima izrađivali korisnici u prostoru udruge u Crnici. Za štandom su bile danas prije podne, a tu će biti i u četvrtak i petak, od 9 sati do podneva. Zapravo, dok ima "muvinga" na potezu Poljana – Kalelarga.



Kako ide prodaja, što nude i koje su cijene, upitali smo djevojke.

- Zadovoljne smo. Prvi dan smo ovdje i za sada ide dobro. Pitate za cijene...Evo, malo kaširano jaje je 20, veliko 30, okvir je 40 kuna. Uglavnom cijene su od 20 do 50 kuna, ovisno o ukrasu, rekle su nam djevojke.



- Suradnju s Medicinskom školom imamo od ranije, pa učenici i ove školske godine dolaze u našu Udrugu, rade s korisnicima i to je dio njihove praktična nastave. Djevojke su se same ponudile pomoći kod prodaje naših uskrsnih radova. Grad nam je izišao u susret i odobrio postavljanje štanda pokraj kazališta. Sredstva koja prikupimo od prodaje radova namijenjena su za rad udruge, jer smo trenutno u neizvjesnosti po pitanju financiranja. Naime, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo je natječaj za trogodišnji program financiranja rada udruga koje skrbe o invalidnim osobama, koji je drugačiji od prijašnjih, pa smo malo zabrinuti. U slučaju da ne prođemo na natječaju, ova će nam sredstva dobro doći, rekla nam je predsjednica "Kamenčića" Sonja Ninić Ševo te pozvala Šibenčane da kupnjom radova korisnika Udruge podrže njezin rad.

 

27. travanj 2024 13:43