StoryEditorOCM
Šibeniksudbina Narančaste zgrade

Brojne šibenske udruge morat će seliti iz svog dugogodišnjeg doma; Gradonačelnik Burić obećao zamjenski prostor

Piše Toni Veljača
16. ožujka 2023. - 11:49

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća grada Šibenika vijećnici su se između ostaloga, dotaknuli i sanacije TEF-a – tema koja je u proteklih nekoliko tjedan nanovo aktualizirana, ponajviše zbog priloga jedne nacionalne televizije koja je cijeli projekt prikazala, kako tvrde vodeći ljudi Grada, u negativnom kontekstu.

Što koči sanaciju TEF-a te u kojoj fazi je cijeli projekt – pitanje je kojim su vijećnici Marko Petković (NLSP) i Ivan Slavica (NLJ) potaknuli raspravu o projektu koji će u budućnosti potpuno promijeniti vizuru tog dijela grada, ali i zapravo cijelog Šibenika.

- Ponovit ću, područje TEF-a je službeno očišćeno. Cijeli projekt je jedna kompleksna priča, a što se tiče javne nabave – procedura ide dobro. Osvrnut ću se još jednom i na analize onečišćenja – naručena je nova analiza morskog dna te područja bivše tvornice, istu će provoditi neovisna i ovlaštena tijela – kazao je gradonačelnik Burić te svim vijećnicima podijelio dokumentaciju o tijeku sanacije područja bivše tvornice.

- Red je da svi budu upoznati u detalje o kakvom projektu je riječ, tako da u budućnosti ne bude nikakvih nejasnoća – dodao je gradonačelnik.

Otvorilo se pitanje i "Narančaste zgrade" – doma brojnih šibenskih udruga koja se nalazi na području Batižela. Hoće li udrugama biti osigurane nove prostorije za nastavak djelovanja – pitanje je koje je Buriću postavio Tomislav Travčić (NLSP)

- Što se tiče "Narančaste zgrade" u kojoj djeluju i rade brojne naše udruge – mogu potvrditi da će njima biti osiguran novi prostor. Upoznati ste da se u bivšoj vojarni Bribirskih knezova gradi Centar za mlade u kojem će biti smješten društveno-sportski sadržaj koji obuhvaća koncertnu dvoranu, sportsko-penjačku dvoranu, prostor za radionice te skate park. Tu je i Jamnjak, također bivša vojarna koja će biti prenamijenjena u sportski centar. Zaključno – prostora za udruge će biti – kazao je Burić.

27. travanj 2024 06:35