StoryEditorOCM
Šibenikkakva generacija!

Bivši učenici šibenske Gimnazije proslavili 65. godišnjicu mature, među njima je i puno poznatih faca: ‘Neuništivi smo...‘

Piše Šibenski.hr
14. lipnja 2022. - 10:34

Učenici šibenske Gimnazije proslavili su impresivnu 65. godišnjicu mature. Riječ je o prvoj poratnoj, redovno školovanoj gimnazijskoj generaciji, koja je iznjedrila brojne poznate Šibenčane koji su gimnazijske klupe zauvijek napustili 1957. godine. 

- Okupljanje je nešto nevjerojatno jer nas vraća u mladost. Zaboravimo na godine, na bolest, na korone, na bilo što, a međusobno imamo i svoje simpatije, nemojte to zaboraviti, kazala je za HRT Neda Karađole.

- Sve ono što je bilo do 20. godine, uključujući gimnazijske godine, to je ono najljepše, to je dragulj u životu, naglašava Dinko Paić.

Bili su prva poratna školovana gimnazijska generacija.

- Proživjeli smo one godine nakon Drugog svjetskog rata, što su bile dosta teške, prisjeća se Hermina Maričić.

Bilo ih je oko 20 u tri razreda, a među njima i mnogo poznatih osoba.

- Recimo Arsen Dedić, Anđelko Runjić, pa doktor Simović Stjepan s KBC-a Zagreb, Jere Tarle, profesor za francusku književnost, nabraja Paić.

Dinko Paić ostao je u Šibeniku i bio poznati odvjetnik. Mnogi su se rasuli svud po svijetu. Danas ih je 30 živih, a na ponovno okupljanje stiglo ih je dvadesetak.

Od posljednje proslave, prije pet godina, nitko nije preminuo, pa za sebe kažu da su - neuništivi!

03. svibanj 2024 05:47