StoryEditorOCM
ŠibenikNova šibenska atrakcija

Antun Vrančić "čuva" muzej, a turisti se s njim fotkaju kao ludi

13. kolovoza 2017. - 12:32

Današnje vrijeme, barem tijekom prijepodneva i navečer, mnogi će turisti sigurno isksoristiti za šetnju gradom i razgledavanje šibenskih znamenitosti.

Iako je sunčano, ugodno je svježe zbog bure koja puše, pa je vrijeme kao stvoreno da se prije odlaska na plažu malo prošeće po gradu. Jučerašnja gužva vjerojatno se neće ponoviti, ali će lik Antuna Vrančića, Faustova strica, crkvenog prelata i uspješnog diplomata svog vremena, postavljenog ispred ulaza u Muzej grada Šibenika sigurno i danas privlačiti pozornost turista.

Uz ploču na zidu na kojoj stoji kratko obrazloženje tko je bio Antun Vrančić, turisti se mogu fotografirati sa slavnim Šibenčaninom iz vremena humanizma, a sudeći po znatiželji i zanimanju koji je izazvao, ovaj potez uprave šibenskog muzeja pokazao je punim pogotkom!

Prema riječima ravnatelja Željka Krčevića, osim što su turistima željeli skrenuti pozornost na jedno zanamenito ime iz šibenske povijesti, "uloga" Antun Vrančić je i da ulaz u šibenski muzej učini vidljivijim, budući da su do sada turisti pored te kulturne ustananove uglavnom samo prolazili ne primijećujući da se tu nalazi muzej!
 

27. travanj 2024 22:00