StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHAK-ovo upozorenje

Vozači oprez: olujna bura ruši stupove i semafore, u prekidu su trajektne linije, dio autoceste zatvoren je za sav promet; Jadranska magistrala na nekim je dionicama otvorena samo za osobna vozila

Piše PSD
3. siječnja 2019. - 09:28

Uslijed udara bure u Splitu u Ulici Domovinskog rata na izlazu iz grada na cestu je pao jutros rasvjetni stup, no dva traka su prohodna za promet, javlja Radio Dalmacija. Na Jadranskoj magistrali u Podstrani iza hotela Lav u pravcu Omiša uklonjen je odlomljeni viseći semafor, koji je prijetio padom.

Splitski vatrogasci nešto prije četiri sata ugasili su požar na Karepovcu. Zapalila su se naslagama drva, a na intervenciju je izašlo 12 vatrogasaca s pet vozila. 

Na makarskom području udari bure dosežu 115 kilometara na sat pa je u prekidu trajektna linija Sumartin –Makarska. Na najvišem vrhu Biokova svetom Juri jutros je minus 13 stupnjeva i ima snijega. U prekidu je i trajektne linija Drvenik-Sućuraj.

Iz HAK-a upozoravaju kako je zbog olujnog vjetra za sav promet jutros zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), kao i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Most doktora Franje Tuđmana u Dubrovniku zatvoren je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga, kao i na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) dodatno je zabrana prometa i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

28. travanj 2024 17:54