StoryEditorOCM

Umro dječak koji je svojim tijelom pokušao zaštititi sestre i mlađeg brata od vatre: ‘Koji 4-godišnjak bi to učinio?‘

Piše JL
26. listopada 2023. - 07:43

Četverogodišnji dječak koji je pokazao nevjerojatnu hrabrost i pokušao zaštititi svoje sestrice i brata od požara koji je izbio u vrtnoj kućici u njihovom domu, preminuo je u bolnici, piše Daily Mail.

Isaac McGregor igrao se u subotu ujutro u vrtnoj kućici sa svojim sestrama Mavis (6) i Ashlynn (18 mjeseci) i svojim trogodišnjim bratom Saigeom u njihovoj obiteljskoj kući u Coriu, jugozapadno od Melbournea u Australiji, kada je kauč zahvatio plamen.

Njegova majka Jasmine Beck (26) istrčala je van i pokušala pomaknuti kauč i spasiti sve četvero djece. Pronašla je Isaaca, svog najstarijeg sina, kako pomoću svojeg malenog tijela pokušava zaštititi svog malog brata i sestre od plamena.

Nažalost, Saige i Ashlynn umrli su na licu mjesta, a Isaac i Mavis su u kritičnom stanju prevezeni u Kraljevsku dječju bolnicu u pratnji svog oca Kanea McGregora. Smješteni su na intenzivnu njegu s opeklinama opasnim po život na oko 80 posto tijela.

U srijedu je prijatelj obitelji na GoFundMe potvrdio da su Isaacu ‘narasla krila i sad je ponovno zajedno sa svojim mlađim bratom i sestrom‘. Glasnogovornica policije potvrdila je tragičnu vijest,  prenosi Jutarnji list.

‘Uvijek ćemo ga pamtiti kao pravog heroja koji je dao svoj život pokušavajući zaštititi svoju braću i sestre‘, stoji u priopćenju. ‘Svima od srca zahvaljujemo na svim donacijama i potpori. Ova zajednica je apsolutno nevjerojatna.‘

Vijest o njegovoj tragičnoj smrti stigla je samo nekoliko sati nakon što je njegov otac medijima rekao kako ne može biti ponosniji na svojega sina: ‘Jasmine Beck je rekla, da kad je konačno pomaknula kauč i zgrabila Mavis, Isaac je drugu sestru i brata stisnuo pod sebe kako ne bi izgorjeli i tako je ostao dok i sam nije umro‘, rekao je u utorak.

‘Oživjeli su ga i odvezli u Kraljevsku dječju bolnicu u Melbourneu. Zaista ne mogu biti ponosniji na njega‘, kazao je otac gušeći se u suzama i dodao: ‘Koji četverogodišnjak tako štiti svojeg malog brata i sestre?‘

Otac djece nije bio kod kuće u vrijeme nesreće: ‘Dok sam odlazio, Isaac je dotrčao do mene, pomazio me i poljubio‘, rekao je. ‘Sat vremena kasnije dobivam telefonski poziv... Ne shvaćam još do kraja što se dogodilo.‘

Policija je priopćila u ponedjeljak poslijepodne da detektivi iz Odjela za palež i eksplozive istražuju incident. Policijska inspektorica Emma Bartel rekla je u nedjelju da su susjedi pokušali spasiti djecu prije nego što su hitne službe stigle. Incident se tretira kao nesretni slučaj.

27. travanj 2024 12:36