StoryEditorOCM

U Zadarskoj županiji još jedna osoba preminula od koronavirusa, u Istri nema novih slučajeva zaraze

Piše PSD
6. travnja 2020. - 10:30

Županijski stožeri objavljuju nove podatke o broju zaraženih koronavirusom.

U Zadarskoj je županiji zabilježena jedna preminula osoba, radi se o pacijentu koji je imao 88 godina koji je bio kronični bolesnik.

U Istri je ispitano 13 uzoraka brisa, te su svi negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih osoba, a dva pacijenta su izliječena. Na području Istarske županije brojimo ukupno 11 izliječenih. 

Tijekom jučerašnjeg dana uzeto je 9 uzoraka brisa koji su dostavljeni u laboratorij u Zagreb, potvrdio je jutros načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

"Ukupno je ispitano 13 uzoraka brisa, te su svi negativni na Covid-19. Nema novooboljelih osoba, a dva pacijenta su izliječena. Na području Istarske županije ukupno  je 11 izliječenih", rekao je načelnik županijskog Stožera Kozlevac.  Dodao je da je tijekom nedjelje uzeto devet novih uzoraka briseva koji su dostavljeni u laboratorij u Zagreb.

U Istri je dosad ukupno zaraženo 76 osoba.

"Idemo dalje istim tempom te zahvaljujem građanima što su ovim teškim trenucima iznimno disciplinirani i drže se propisanih mjera" - zaključio je Kozlevac.

U Hrvatskoj, podsjetimo, prema podacima od jučer u 14 sati, ima 1182 bolesnika. Učinjeno je 10847 testiranja, od čega u zadnja 24 sata 1114. Njih 10.9 posto je pozitivno. Ukupno je u Hrvatskoj od koronavirusa preminulo 15 pacijenata. Na respiratoru je 39 bolesnika, oporavljenih 125 te 384 hospitaliziranih, priopćio je jučer ministar zdravstva Vili Beroš.

08. svibanj 2024 16:50