StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPlenković odgovorio Ivici Todoriću

Tek će revizija dati sud ima li nepravilnosti u poslovanju Agrokora, sve ostalo su apriorni zaključci

16. svibnja 2017. - 20:07

Premijer Andrej Plenković u utorak je u Koprivnici, komentirajući izjavu Ivice Todorića prema kojoj nema nikakvih pokrića za izjave o nepravilnostima u Agrokoru, istaknuo kako će o svemu sud dati revizija. "Jedna od četiri svjetske top kompanije koje se bave revizijom pregledat će knjige i nakon toga ćemo detaljnije vidjeti o čemu se ovdje radi. Nitko od nas nema detaljan uvid u njihove financijske knjige pa stoga ne možemo donositi apriorne sudove", rekao je Plenković odgovarajući na upite novinara u Koprivnici gdje je otvorio novu tvornicu farmaceutske kompanije Belupo, koja je u sastavu grupe Podravka.

Premijer je ponovio kako se radi na tome da Agrokor zadrži dobavljače i što više radnih mjesta. Istaknuo je i kako su radnicima koncerna Agrokor isplaćene plaće, kako kompanija funkcionira normalno. Odgovarajući na novinarski upit o pisanju tjednika Nacional da je čelnik Mosta Božo Petrov zajedno sa Sberbankom, preko posrednika i prije eskalacije krize, nudio pomoć Ivici Todoriću, Plenković je rekao da "ne zna na koji način i putem koga je gospodin Petrov komunicirao s gospodinom Todorićem".

"Kada smo vidjeli da je Agrokoru potrebna dodatna financijska injekcija u vidu novih kredita obavili smo potrebne razgovore. Oba sastanka bila su u Vladi. Procijenili smo situaciju i krenuli putem koji je u tom trenutku bio jedini ispravan", kazao je predsjednik Vlade.

28. travanj 2024 11:40