StoryEditorOCM
Hrvatska i svijeti onda joj je sinulo

Dalmatinka umalo nasjela na lažnu nagradu igru DM-a: Posumnjala sam kad sam u tren osvojila 4000 kuna!

Piše Split SD
25. listopada 2023. - 20:03

- Poznanica mi je poslala link u kojem se spominjao poznati trgovački lanac u kojem svi rado kupujemo. U naslovu je pisalo "DM 50th Anniversary Loyalty Campaign", pa sam automatski otvorila link i dobila poruku kako imam priliku osvojiti poklon. Tada mi još ništa nije bilo čudno jer je navedena tvrtka voli darivati svoje kupce - kaže nam čitateljica i nastavlja kako je morala odgovoriti na četiri prelagana pitanja. Prvo je bilo je li znala da DM ima godišnjicu, zatim koliko ona ima godina, što misli o DM-u... 

image

Lažna nagradna igra proširila se preko WhatsAppa

Screenshot

- Krajičkom oka sam "uhvatila" recenzije osoba koje su tvrdile da su zaista dobile poklon na kućnu adresu. Pritiskom na ekran pogađala sam dobitne kutije i iz drugog pokušaja sam osvojila 4000 kuna. Trebala sam samo poslati link na 5 brojeva iz svog mobitela. Ali, iako je 2023. godine tamo se radilo u kunama - priča dalje naša sugovornica i dodaje:

- Tek tada mi je sinulo. A bilo je toliko ranijih pokazatelja da se radi o lažnoj nagradnoj igri, kao npr. naziv domene internet stranice na koju me je poslao link.

Ipak, kaže kroz smijeh, ispala je pametnija od onih koji su link za nagradnu igru slali dalje kako bi osvojili poklon, jer kako bi se inače lažna nagradna igra u tolikoj mjeri proširila preko WhatsAppa - kaže Splićanka koja je htjela ostati anonimna.

30. travanj 2024 22:21