StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTOIČKI PODNOSE

Šire se fotografije HOS-ovaca u ‘marici‘; Policija je više puta intervenirala zbog njih, tek lani su zaradili prijavu...

Piše PSD.
5. kolovoza 2023. - 15:41

Ni nakon privođenja veterani HOS-a nisu se demoralizirali te su mirno prolazili kroz policijsku proceduru. Dio zbivanja je već osim na video snimcima, dokumentiran i na fotografijama te kruži na društvenim mrežama i statusima na aplikacijama za komunikaciju.

Tako se već dijele prizori iz policijske "marice" te iz dvorišta Policijske uprave šibensko-kninske gdje su dovedeni. U galeriji koju prilažemo, jasno se vidi kako privedeni veterani stoički čekaju razvoj događaja.

Šibensko-kninska policija privela je u subotu HOS-ovce nadomak Knina jer su odbili ići alternativnim pravcem te su blokirali cestu. Incident se dogodio jutros prije 8 sati na križanju državne ceste D-33, a zabilježen je na video snimku.

image
Privatni album

Uhićeno je 20-ak pripadnika Udruge 9. Bojne HOS-a predvođeni ratnim zapovjednikom Markom Skejom. Članovi Udruge i njezin predsjednik Marko Skejo redovito dolaze u Knin na obljetnicu Oluje, gdje ih isto tako redovito prati policija.

Policija je intervenirala u nekoliko navrata pa tako i 2020. godine kada su negodovali jer nisu pušteni na središnji trg na kojemu se održavalo obilježavanje. Prve službene prijave podnijete su prošle godine i to zbog prekršaja protiv javnog reda i mira i uzvika neprimjerenog sadržaja.

To se odnosilo na uzvik "Za dom spremni!", kojim je popraćeno polaganje vijenaca poginulim suborcima. Ove subote ujutro se u prvim trenucima nakon uhićenja govorilo kako je i ovaj put razlog uhićenja navedeni uzvik, ali je MUP to službeno demantirao.

image

Veterani kada su privedeni u krug PU šibensko - kninske

Privatni album

- "U 7,58 sati na križanju državne ceste D-33 s cestom koja vodi u mjesto Biskupija, na postavljenom prometnom punktu gdje policijski službenici reguliraju promet prema gradu Kninu radi nesmetanog odvijanja proslave VRO Oluja, zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija, a koje pravce je policija i ranije najavila u javnosti.

Prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja osobe su dovedene u prostore policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje." - objavili su iz PU šibensko-kninske odmah nakon događaja.

Hoće li se tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdit postojanje obilježja još kojeg prekršaja ili kaznenog djela, saznat ćemo po okončanju policijskog posla.

image

Veterani u službenom policijskom vozilu

Privatni album
image
Privatni album
image

Veterani u dvorištu policijske uprave

Privatni album
image
Privatni album
image

Veterani kada su privedeni u krug PU šibensko - kninske

Privatni album
02. svibanj 2024 15:12