StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPADAJU TEMPERATURE

Pripremite se za novo pogoršanje vremena: Meteorolozi najavljuju da tek stiže nagla promjena

Piše Šibenski.hr
26. svibnja 2022. - 09:39

Jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslavačke županije i poharalo dio unutrašnjosti. Šteta se još zbraja, ali mogla bi biti ogromna.

Jutros je ipak mirnije, umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, vjetar je slab na kontinentu, a na moru puše bura, jaka pod Velebitom.

Kako javlja meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević danas će biti rijetke nestabilnosti, pokoji pljusak poslijepodne moguć je u gorju, u zaleđu Rijeke i u unutrašnjosti Istre.

Petak ponovno donosi mogućnost jačih vremenskih neprilika, osobito prema kraju dana, kad će nam se približiti nova fronta. Lokalno u unutrašnjosti u večernjim i noćnim satima može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, koje može pratiti i pojava tuče.

Tijekom nedjelje, osobito u Dalmaciji, mogući su lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Na moru će zapuhati i bura koja će donijeti probleme u prometu.

Temperature će osjetno pasti, u unutrašnjosti za više od deset stupnjeva.

DHMZ javlja da će sutra na Jadranu biti pretežno, a u većini krajeva unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Poslijepodne uz jači razvoj oblaka mjestimice može biti kiše, moguće i pljuskova s grmljavinom, uglavnom na zapadu zemlje.

Navečer i u noći na subotu sa sjevera jače naoblačenje s kišom. Vjetar će biti većinom slab, ponegdje u gorju i uz obalu umjeren jugozapadni, a na istoku i na otvorenom moru sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura između 11 i 16, na Jadranu od 16 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom između 26 i 31 °C.

07. svibanj 2024 21:41