StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetčitao s mobitela

Plenković verbalno napadnut uoči dolaska u Šibenik: ‘Uskoro vas ruši puno veći od mene!‘

Piše I. I.
12. travnja 2024. - 11:12

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak je u Međunarodnom centru za podvodnu arheologiju u Zadru sudjelovao na svečanosti uručivanja Sporazuma o provedbi ITP-a za otoke i uručivanju Ugovora za program razvoja otoka 2024.

U blizini te institucije Plenkovića je u jutarnjim satima dočekao Danijel Mijatović prvi s liste Ivana Pernara u 9. izbornoj jedinici gdje mu je poručio kako - neće dugo vladati.

- Nećete zauvijek biti na toj poziciji, uskoro vam ističe vrijeme, a ja nisam taj koji će vas srušiti. Ima netko puno veći od mene tko će to učiniti, ima netko tko sve vidi i sve zna. Jednog dana stati ćete pred njega kao i ja i snositi odgovornost za sve svoje postupke - rekao je Mijatović koji je svoj govor čitao s mobitela.

Za kraj je kazao "kako će sve uskoro biti razotkriveno".

Uz predsjednika Vlade je i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU-a Šime Erlić, drugi na HDZ-ovoj listi u 9. jedinici.

U okviru Kohezijske politike u Republici Hrvatskoj za financijsko razdoblje Europske unije 2021.-2027., Europska komisija je 2. prosinca 2022. odobrila Integrirani teritorijalni program 2021.-2027. (ITP) koji uključuje korištenje Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za pravednu tranziciju. ITP je namijenjen rješavanju specifičnih problema i izazova hrvatskih otoka i kroz njegovu provedbu primjenjivat će se multi-tematski i multi-sektorski pristup otočnom razvoju u svih 7 obalno-otočnih županija.

 

29. travanj 2024 09:37